NRK Meny
Normal

Lensmann Petter Grønås funnet død: – Han etterlater seg et stort tomrom

Det var lensmann i Fauske, Petter Grønås (62) som ble funnet død i Klungsetmarka søndag ettermiddag. – Tankene mine går først og fremst til hans familie og pårørende, sier politimester Geir Ove Heir.

Lensmann i Fauske, Petter Grønås

62 år gamle Petter Grønås døde mens han var på tur i marka utenfor Fauske.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Geir Ove Heir

Politimester i Salten, Geir Ove Heir.

Foto: Gerd Elise Martinsen

– Vi fikk ganske tidlig beskjed om dødsfallet og tok umiddelbart kontakt med hans familie, og de blir tatt hånd om, sier politimester i Salten, Geir Ove Heir.

Heir har i dag besøkt de etterlatte og stiller opp for familien i en vanskelig tid. I samråd med familien gikk politiet ut med navnet hans søndag kveld.

Politiet mistenker ikke noe kriminelt bak dødsfallet. I en pressemelding skriver Salten politidistrikt at Grønås ble funnet død i marka av forbipasserende, og det er trolig snakk om et naturlig dødsfall.

62-åringen etterlater seg ifølge Avisa Nordland kone, tre barn og fire barnebarn.

– Et stort tap

Petter Grønås jobbet i mange år som lensmannsbetjent ved lensmannskontoret i Tysfjord. De siste 14 årene var han lensmann i Fauske. De senere årene jobbet også Grønås for å slå sammen lensmannskontorene i Nord-Salten til et felles kontor lagt til Innhavet i Hamarøy. Heir sier han etterlater seg mange inntrykk blant sine kolleger i hele politidistriktet.

– Han var en markant lensmann og en god leder i mange år, så dette er et sjokk og et stort tap for oss alle, sier politimesteren til NRK.no.

– Men våre tanker går først og fremst til hans familie og pårørende.

I pressemeldingen som ble sendt ut sent søndag kveld på vegne av de ansatte, står det at Grønås var en høyt verdsatt politimann gjennom mange år – som vil dypt savnet.

I møte med de ansatte

Etter dødsfallet ble kjent blant de ansatte samlet Geir Ove Heir de ansatte ved Fauske lensmannskontor.

– Dette ble en veldig trist dag for hans medarbeidere og kolleger, og vi gjør det vi kan for å ivareta dem, sier Heir.

Frem til det er satt inn en fungerende lensmann vil ansatte ved Bodø politistasjon bistå i arbeidet dersom det er nødvendig.

Ambulanse, politi og Sea King på idrettsbanen på Erikstad i Fauske

Et Sea King-redningshelikopter og ambulanse rykket ut til turområdet ved Klungsetmarka i Fauske etter melding om at en mann hadde fått et illebefinnende. Kort tid etter ble han bekreftet omkommet.

Foto: Ronald Jacobsen