NRK Meny
Normal

Følg presentasjonen av Hercules-rapporten direkte

Klokka 10.00 legger den svenske havarikommisjon fram rapporten som gir svarene på hva som gikk galt da Hercules-flyet «Siv» traff toppen av Kebnekaise. Se pressekonferansen fra Stockholm her.

Kebnekaise-rapport legges fram i dag. Arbeidet med rapporten har kostet svenske skattebetalere 11 millioner kroner, og det er unikt i svensk sammenheng.

Pressekonferanse fra Arlanda om Kebnekaise-rapporten

Arbeidet med rapporten har kostet svenske skattebetalere 11 millioner kroner, og det er unikt i svensk sammenheng, ifølge den svenske utredningslederen Agne Widholm.

– Havaristedet var den verst tenkelige i hele Sverige. Få steder ligger mer utilgjengelig enn nettopp Kebnekaise. Redningsoppdraget var risikofylt. Det er farlig å oppholde seg på isbreene i dette området. Mannskaper fra den svenske jegerbataljonen hang i tau for å lete etter vrakdeler, og det var mellom 600–800 meter rett ned, sier Widholm.

Klokka 10 dag på Radisson-hotellet SkyCity ved Arlanda lufthavn legger han og kommisjonen fram hele hendelsesforløpet og konklusjonen. I tillegg kommer Havarikommisjonen til å anbefale flere endringer i regelverk og rutiner.

– Det er en omfattende rapport. Og den er tydelig på hva som er ulykkesårsaken, sier han til NRK.no.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.