NRK Meny
Normal

Følg presentasjonen av Hercules-rapporten direkte

Klokka 10.00 legger den svenske havarikommisjon fram rapporten som gir svarene på hva som gikk galt da Hercules-flyet «Siv» traff toppen av Kebnekaise. Se pressekonferansen fra Stockholm her.

Kebnekaise-rapport legges fram i dag. Arbeidet med rapporten har kostet svenske skattebetalere 11 millioner kroner, og det er unikt i svensk sammenheng.

Pressekonferanse fra Arlanda om Kebnekaise-rapporten

Arbeidet med rapporten har kostet svenske skattebetalere 11 millioner kroner, og det er unikt i svensk sammenheng, ifølge den svenske utredningslederen Agne Widholm.

– Havaristedet var den verst tenkelige i hele Sverige. Få steder ligger mer utilgjengelig enn nettopp Kebnekaise. Redningsoppdraget var risikofylt. Det er farlig å oppholde seg på isbreene i dette området. Mannskaper fra den svenske jegerbataljonen hang i tau for å lete etter vrakdeler, og det var mellom 600–800 meter rett ned, sier Widholm.

Klokka 10 dag på Radisson-hotellet SkyCity ved Arlanda lufthavn legger han og kommisjonen fram hele hendelsesforløpet og konklusjonen. I tillegg kommer Havarikommisjonen til å anbefale flere endringer i regelverk og rutiner.

– Det er en omfattende rapport. Og den er tydelig på hva som er ulykkesårsaken, sier han til NRK.no.