– Jeg trodde det var en strekk

Daniel Stensland fikk leggen spidda under futsal-kamp. – Da jeg så beinet ropte jeg at jeg måtte ha ambulanse med en gang.

Treflis gjennom leggen

Den 15 centimeter lange tresplinten boret seg gjennom baksiden av leggen, delte seg og kom ut på to ulike steder.

Foto: Privat

Under en seriekamp for futsal-laget Fokus i Trondheim denne helga, skulle Stensland blokkere et innlegg.

– Så sklir jeg og kjenner at det gjør vondt i foten. Min første tanke var at jeg hadde pådratt meg en strekk, sier Stensland til NRK.no.

Strekken viste seg å være en 15 centimeter lang treflis som spratt opp fra parketten da han traff gulvet. Den boret seg gjennom baksiden av leggen, delte seg, og kom ut på to ulike steder.

– Ble dårlig av synet

Daniel Stensland

Daniel Stensland spilte for Bodø/Glimt fra 2009 til 2012. Nå er han i stallen til Levanger.

Foto: Bodø/Glimt

– Den gikk tvers igjennom. Da jeg så det ble jeg rett og slett kvalm, det var ganske ekkelt, sier 23-åringen fra Fauske.

Stensland er kjent for å være en rask spiller, og han var i godt driv da han kasta seg frem for å stoppe ballen.

– Jeg hadde veldig stor fart, men jeg skjønner likevel ikke hvordan det kunne skje. Det er så rart, for parketten så helt fin ut.

– Frustrert og forbanna

Stensland var rask med å varsle at han trengte ambulanse da han innså hva som hadde skjedd, og ble frakta til sykehus. Natt til søndag fikk han operert ut tresflisa, som han sier «ligna mer på ei grein».

Han er fortsatt innlagt ved St.Olavs Hospital fordi de frykter det vil gå infeksjon i såret.

– Nå er jeg mest frustrert og forbanna. Sånt skal jo ikke skje. Det er utrolig farlig når dekket ikke er i ordentlig stand.

Angrepsspilleren, som har spilt både i Tippeligaen og andredivisjon for Bodø/Glimt, og nå er i stallen til Levanger, vet ikke hvor lenge han må sitte på benken på grunn av ulykka.

– Jeg vet ikke hvor stor skaden er ennå, så det er vanskelig å si.

– Tror ikke det har skjedd i Norge før

– Det ble litt panisk stemning, for det så jo helt sykt ut, men Daniel var overraskende rolig. Han fikk teipa over det og satt på tribunen og venta til ambulansen kom, sier Ivar Unhjem som er lagleder for Fokus Futsalklubb.

Han har aldri vært borti noe lignende.

– Det er det verste jeg har opplevd i fotballsammenheng. Jeg tror ikke det har skjedd i Norge før.

I 2010 omkom en brasiliansk futsalspiller etter å ha fått en løs treplank bora inn i lysken. Det er mye knall og fall i sporten, og Unhjem sier det er ekkelt å vite at sånt kan skje.

– Vanligvis spiller man på vanlig halldekke og da er det ingen fare, men jeg tror vi vil være mer forsiktige på parkett heretter.

Ny hall

Fungerende rektor Leiv Elvestad ved Kristen Videregående skole Trøndelag, sier til adressa.no at de er lei for at noen har blitt skadd i hallen som de eier. Han forteller at hallen er relativt ny.

– Vi har ikke hørt om skader på gulvet tidligere, sier han til adressa.no.