Hopp til innhold

Mann i 30-årene døde i trafikkulykke i Tosentunnelen

En lastebil og personbil frontkolliderte i Tosentunnelen på Helgeland lørdag morgen. Føreren av personbilen omkom i ulykken.

Ulykke i Tosentunnelen

Ulykka mellom personbilen og lastebilen skjedde halvveis inne i den over 5,8 kilometer lange Tosentunnelen på Helgeland.

Foto: Rune Stabbforsmo

Siste: Politiet bekrefter at føreren av personbilen omkom etter kollisjonen med lastebilen i Tosentunnelen. De pårørende er varslet.

– Personbilen skal ha kommet over i motsatt kjørefelt og truffet traileren. Føreren av personbilen omkom umiddelbart etter kollisjonen, opplyser Ivar Bo Nilsson, operasjonsleder hos Politiet i Nordland.

Føreren av lastebilen er ifølge politiet uskadd.

Utfordring med store avstander

Politiet fikk melding om ulykka kl. 05.35 lørdag morgen.

Alle nødetater samt luftambulanse ble tidlig lørdag morgen sendt til Tosentunnelen på fylkesvei 76 i Brønnøy og Grane kommuner i Nordland.

Helsepersonell satte i gang livreddene førstehjelp inne i tunnelen.

– Det jeg kan si er at ulykka skjedde halvveis inne i Tosentunnelen. To personer er involvert. En person i lastebilen og en person i personbilen, sa operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Kjetil Kaalaas, til NRK lørdag morgen.

Ulykke i Tosentunnelen

Tosentunnelen er stengt og kommer til å bli det i lang tid på grunn av ulykka, melder Vegtrafikksentralen.

Foto: Rune Stabbforsmo

Sambandsproblemer og store avstander

Politiet kan ikke si noe om årsaken til ulykken, utover at personbilen havnet i feil kjørefelt og traff lastebilen.

Tosentunnelen var stengt i flere timer og ble ikke åpnet før klokka 14.06. Store avstander gjorde at det tok lang tid før den nesten seks kilometer lange tunnelen ble åpnet for trafikk igjen.

Samtidig førte dårlig sambandsdekning til at politiet først ikke fikk situasjonsrapport fra stedet.

– Det ble ikke rapportert som en utfordring for redningsarbeidet, utover at det gjorde at det tok lang tid å få oppdatert informasjon raskt ut. Utover det var det ikke noe her som var tidskritisk, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i politiet.

En ulykkesgruppe fra Statens vegvesen er lørdag på vei til Tosentunnelen for å gjøre undersøkelser på stedet, skriver Brønnøysunds Avis.

Tosentunnelen er 5.857 meter lang og ble åpnet i 1987.

Laster Twitter-innhold