NRK Meny
Normal

Måtte svinge unna buss - havnet i grøfta

Her havnet lastebilen etter at føreren måtte svinge unna en møtende buss. Det er glatt og vanskelige kjøreforhold flere steder i Nordland fredag.

Kjørte utfor i Breivika

Lastebilen skal ha kjørt utfor veien og havnet i grøfta etter å ha møtt en buss. Sporene viser tydelig hva som har skjedd.

Foto: 03030-tipser

Til alt hell kom ingen til skade da lastebilen kjørte av veien på fylkesvei 82 i Breivika i Andøy kommune i Nordland fredag ettermiddag.

Politiet i Midtre Hålogaland fikk melding om trafikkuhellet like før klokka 14, og har vært i kontakt med føreren.

– Han sier at han havnet utenfor veien etter møte med en buss, sier operasjonslederen, som legger til at det ikke er snakk om personskader.

Det er snø- og sluddbyger i området fredag, og flere steder i Nordland er det vanskelige kjøreforhold nå som følge av det noe forsinkede vinterværet.

Ber bilister være oppmerksom

Lastebilvelt Andøy

Ingen personer ble skadet da lastebilen kjørte utfor veien.

Foto: 03030-tipser

Bildene fra stedet viser tydelige spor etter utforkjøringen, og Fylkesvei 82 er stengt i korte perioder fra klokka 16.30 på grunn av bilberging.

Hos Vegtrafikksentralen Nord-Norge har de fått inn flere meldinger om vanskelige kjøreforhold fredag.

– Spesielt i Midtre Hålogaland og i deler av Salten er det glatt. Det bør bilistene være oppmerksom på, sier trafikkoperatør Dag Kristiansen til NRK.

For selv om det over helga ser lysere ut værmessig i Nordland etter vinterens gjesteopptreden, er det fortsatt vintervær flere steder.

– Det er slaps og snødekke, og temperaturen ligger ned mot null, sier Kristiansen, som understreker at det er fare for glatte partier også på Helgeland, sør i fylket.

– Bilistene må være forsiktige, dempe farta og kjøre etter forholdene. De bør ikke legge avgårde på sommerdekk, legger han til.

– Vent med dekkskifte

Onsdag advarte Statens vegvesen mot å kjøre på sommerdekk i nord, og politiet i Salten kommer til å være tilbakeholden med kontroll av dekkskifte i tiden fremover.

– Alle som ferdes i landsdelen vår vet at overgangen mellom vinter og sommer kan være lunefull. Det er derfor viktig at alle bilførere husker på at bilen alltid skal være skodd etter føre, sa politiadvokat Bjarte Walla onsdag.

– Det viktigste for oss er at trafikksikkerheten er ivaretatt. Det betyr at vi den første tiden etter dekkskifte ikke kommer til å fokusere på denne typen kontroller.

Walla understreket samtidig at det viktigste er trafikksikkerhet.

– Skal du ut på langtur i helga og vet at du skal kjøre over en fjellovergang, bør du kanskje vente noen dager med å skifte dekk.