NRK Meny
Normal

Melankoli fra nord

Lars Bremnes omtaler sin nye plate som et desperat smil i høstmørket, og en kraftpakke av popmusikk, drikkeviser, julesanger og blues.

Lars Bremnes

Lars Bremnes er tilbake med ny soloplate.

- Mørketida gjorde at jeg måtte skrive noen sanger for å trøste meg selv litt. Det er et forsøk på å lage en så lys og enegrisk plate som mulig, men i mørket.

Slik beskriver Lars Bremnes sin nye plate "Stayer", som blir lagt ut for salg mandag 20. oktober.

Siden sist har han flyttet hjem til Nord-Norge, etter å ha bodd 17 år i Tønsberg. Det preger både Bremnes selv og musikken.

- Jeg har ingen intensjon om å lage sanger som skal være geografiske. Jeg håper en god sang skal kunne flyve langt, og at den ikke stopper ved kommunegrensen. Men jeg blir jo inspirert av å bo her.

Svensk drahjelp

For aller første gang synger Bremnes duett på en av sine egne plater. Lena Jinnegren fra Sverige synger sammen med Lars i sangen "Aldri Over", som kanskje kan bli en ny "Mysteriet Deg"

- Jeg fikk noen tips om at hun var veldig bra. Og så fikk jeg høre noe på nettet av ting hun hadde gjort. Hun har en karriere i Sverige. Jeg bare falt for stemmen.

Bremnes fikk spellemannprisen i klassen viser for utgivelsen "Hjertekaptein". Mandag 20. oktober kommer oppfølgeren, og selve datoen er viktig, mener Bremnes.

- Den er jo viktig på den måten at hvis du velger feil dato, når det kolliderer veldig med en ferie eller noe annet, så riskerer du at plutselig ingen legge merke til at den kommer ut.

- Vamp og Bjørn Eidsvåg kommer også ut på mandag.

- Ja, men det er jo lett match, ler Bremnes.

I Musikk Under Polarhimmelen torsdag 16. oktober snakker programleder Tore Gjerløw med Lars Bremnes, og presenterer musikk fra "Stayer".

Hør hele intervjuet med Lars Bremnes: Musikk Under Polarhimmelen