Lanserer ekte nordnorsk festivalsnacks

Musikkfestuka i Nordland har sett seg lei på festivalgjengere med burgere og kebab i handa. Nå lager de egen festivalsnacks i ekte nordnorsk stil. – Vi er ute etter totalopplevelsen en festival kan gi, forteller Linda Skipnes Strand.

NMFU/Tørrfisk

– Så langt har reaksjonene blant folk vært svært positive. Dette er et lokalt produkt, og det ligger mye stolthet bak det, forteller musikkfestivalens Linda Skipnes Strand. Avbildet med tørrfisken er også Veronica Maggio under Musikkfestuka i fjor.

Foto: Marte Antonsen / Big Picture

Nordland Musikkfestuke går av stabelen 2. august og varer til og med 11. august. I den forbindelse har festivalledelsen tenkt utenfor boksen i søken etter sin helt egne festivalsnacks.

– Det er et ledd i vårt slagord «Klassisk nordborsk». Tørrfisk er virkelig erkenordnorsk. Det er også nyttig, og veldig, veldig godt, sier en entusiastisk markedssjef Linda Skipnes Strand til NRK.no.

Musikkfestivalen har inngått et samarbeid med en tørrfiskprodusent på Røst, og denne uka valses fisken og trykkes emballasjen.

Drodlet seg frem til tørrfisk

Linda Skipnes Strand

Linda Skipnes Strand håper at de internasjonale gjestene som ankommer Nordland Musikkfestuke i august også vil sette pris på snacksen.

Foto: Marte Antonsen / Big Picture

– Vi har drodlet mye for å komme frem til akkurat tørrfisk. Det er mye forskjellig som er som nordnorsk å regne. Det er snakk om hele fiskestykker som er valset, slik at de er som snacks å regne, forteller Strand.

Hun forteller at ledelsen naturligvis håper at stuntet vil bli godt mottatt. Pakkene med tørrfisk vil selges med Nordland Musikkfestukes logo på.

– Så langt har reaksjonene blant folk vært svært positive. Dette er et lokalt produkt, og det ligger mye stolthet bak det. Folk synes det er gøy, sier Strand.

Kebab ikke nødvendig

– Man trenger jo både drikke og mat under en festival. Da er det fint at man ikke nødvendigvis må ty til burger, kebab eller nøtter, fortsetter markedssjefen.

Festivalen, som blant annet kan skilte med klokkespillkonsert, Kari Bremnes, The Bonbons, Bigbang og Anne Sofie von Otter, håper at deltakere fra fjern og nær vil bli fornøyd med den totale pakken de blir servert.

– Det er jo mange tilreisende innom Musikkfestuka, både nasjonale og internasjonale. Det er jo stas for for eksempel utsendte fra BBC og The Guardian å oppleve tørrfisken vår mens de nyter en konsert på Keiservarden, forteller Strand.

(saken fortsetter under bildet)

NMFU/Tørrfisk

Nordland Musikkfestuke går av stabelen 2. august og varer til og med 11. august.

Foto: Marte Antonsen / Big Picture

– Ikke begeistret for lukta

– Det hjelper naturligvis på at man er glad i det selv. Jeg har venner fra lenger sør i landet som blant annet ikke liker lukta, sier hun.

Hun håper at festivalen med dette tiltaket kan gjøre det slik at folk får det ekstra godt.

– Festivalopplevelsen blir bedre. Vi er en festival ikke bare for musikken, vi er ute etter en totalopplevelse. Vi plukker ut unike konsertarenaer, da passer tørrfisk bra som vår festivalsnacks, avslutter Strand.