E10 åpnet igjen etter å ha vært stengt i mange timer

Sørdalstunnelen på E10 var stengt i over ni timer etter at en bil kolliderte i tunnelveggen natt til søndag. En person ble sendt til sykehus. – Tilstanden er alvorlig men stabil, opplyser pressevakta ved UNN.

Ulykke på E10

En person ble fraktet med helikopter til UNN. Skadeomfanget er ukjent.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

Politiet i Midtre Hålogaland meldte om ulykken på Twitter like etter klokken halv to i natt. Veien ble stengt. Like før klokken 11 søndag formiddag melder Statens vegvesen at veien er åpnet igjen.

– En bil gikk i veggen, og det oppstod store skader på kjøretøyet. Skadene på kjøretøyet kan tyde på høy hastighet. Vi har ikke mistanke om ruspåvirket kjøring per nå, sier operasjonsleder Kåre Munkvold.

Sammenstøtet var så kraftig at det også oppstod store skader i selve tunnelen. Blant annet på det elektriske anlegget. Oljesøl i veibanen og opprydding gjorde at det har tatt tid å få åpnet veien.

– Vi må være sikker på at det er trygt før vi slipper biler igjennom. Med elektriske kabler som henger og slenger, sier det seg selv at det ikke er trygt, sa Munkvold tidligere i dag.

Lange køer på E10

Det ble meldt om lange køer på stedet.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

En person til sykehus

En bil med én person var involvert i hendelsen. Vedkommende var ved bevissthet da ambulansepersonell kom til stedet, og er fraktet til UNN.

Personen satt fastklemt i bilen, og ble fraktet til sykehus med ambulansehelikopter.

– Vi har tatt imot en pasient. Tilstanden til vedkommende er alvorlig, men stabil, opplyser sykehusets pressevakt.

Stengt tunnell

Dette synet møter bilister som skal gjennom Sørdalstunnelen.

Foto: Jens Andre M. Birkeland

Mange telefoner

Veitrafikksentralen i Mosjøen fikk mange telefoner i morgentimene søndag. Mange skulle rekke fly, og det ble meldt om lange køer på stedet.

Det var omkjøringsmuligheter rundt Fiskebøl – Melbu med ferja, og dessuten Svolvær – Skutvik, avhengig av hvor og i hvilken retning man skal.

Søndag formiddag melder altså Vegvesenet at veien nå er åpnet igjen for normal ferdsel.

Laster kart, vennligst vent...