NRK Meny
Normal

Irja-Liisa lagde snømann i protest

Da snøen lavet ned på Melbu i Nordland gikk det en f*** i Irja-Liisa Rønning. – Jeg kunne like godt gå ut og lage en snømann.

Hun kan ikke huske å noen gang ha laget snømann i mai.

– Jeg kan ikke engang huske at det har vært så kaldt i mai heller. Det er jo morsomt å lage snømann, men ikke på denne årstiden, sier hun.

– Måtte ha noe som liknet på sola

Som en ekstra protest knipset hun av to gule innendørsroser og plasserte på snømannens hode som øyne.

– Jeg måtte ha noe som liknet på sola i hvert fall, sier Rønning, som håper snømannen har smeltet før 17. mai i hvert fall.

Kalenderen viser i dag 4. mai, men foreløpig har det vært lite «kom mai, du skjønne milde». Det er et kraftig lavtrykk over Vesterålen som må ta på seg skylda for manglende vårvær.

Gråværet fortsetter

Mai i Lofoten

Slik ser det ut i Lofoten selv om det er mai.

Foto: Camilla Rosvold

Selv om det blir sol flere steder i Nordland både fredag og lørdag, fortsetter det å være kaldt.

Bortsett fra perioder på lørdag vil kommende helg preges av regn, sludd og snø. Som en slags trøst for dem som skal være mye ute kan det nevnes at vinden ikke blir spesielt sterk noen steder.

– I Nordland blir det mye opphold lørdag, med noen byger i form av regn ved kysten og som sludd og snø i indre og høyereliggende strøk, sier statsmeteorolog Arild Mentzoni.

– Blir fortsatt kjølig

– Mange hadde nok håpet på flere varme solskinnsdager, er ikke dette litt vel kaldt nå da?

– Nei, dette er ikke så uvanlig. Det er slik det er i april og mai. Det kan svinge mellom virkelig varme dager og ganske kaldt, sier Mentzoni.

– Vi kan kanskje forvente litt varmere til uka?

– Nei. Det ser ut som det kjølige været vil vedvare.

Søndagsværet bringer med seg mer nedbør av samme sort i Finnmark, Troms og Nordland, med kuling på kysten lengst i nord. Temperaturene ligger mellom 2 og 5 grader.