NRK Meny
Normal

Lærer seg oljetriksene

Lokale verkstedbedrifter får hjelp fra Shell.

Merethe Karlsen, administrerede direktør i Miras Vedlikehold og modifikasjon.

VI ER KLARE: Merethe Karlsen som er administrerede direktør i Miras Vedlikehold og modifikasjon, ønsker seg en bærekraftig industri i nord.

Foto: Pressefoto, Miras

Oljeselskapet Shell er i gang med opplæring av verkstedbedrifter. De går nå aktivt ut for å hjelpe lokale bedrifter som ønsker å kjempe om fremtidige kontrakter innenfor olje, og gassektoren.

I et halvt år har ingeniør Steinar Osmo fra verkstedbedriften Miras i Mo i Rana fulgt drifta på Ormen Langes anlegg Nyhamna,og ved selskapets hovedkvarter i Stavanger fra innsiden.

- Jeg tror dette er veldig viktig for vår del. Nå har vi sett nærmere på hvordan de arbeider og har knyttet mange kontakter, sier Steinar Osmo.

Opplæring

Det er vel ett år siden oljeselskapet Shell gikk ut til flere bedrifter i Nordland med tilbud om hospitering av ansatte.

Målet var at bedrifter som har planer om å komme seg inn som leverandør av tjenester til olje- og gassvirksomheten, skal få muligheten til å lære bransjen fra innsiden.

Et tilbud administrerede direktør i Miras Vedlikehold og modifikasjon, Merete Karlsen, ikke kunne si nei til.

- Vi er nødt til å knytte kontakt med disse selskapene, og vi ønsker at de tilfører oss kompetanse. Derfor valgte vi å svare ja med en gang da tilbudet kom, sier Karlsen.

Nye muligheter

Kommunikasjonssjef i Shell, Terje Jonassen har tro på at også lokalt næringsliv må gis mulighet til å være med når nye felt skal bygges ut

- Dersom oljeaktiviteten flytter seg lengre nord, og det kommer aktivitet i Nordland, så mener vi det er veldig viktig at lokal industri er med på det.

- På de stedene man klarer å få til en harmoni mellom lokalt næringsliv, ringvirkninger og oljevirksomhet, så er det på slike steder det er mest vellykket, sier Jonassen.

Klare for oppdrag

Om hospiteringen hos Shell på sikt vil gi ringvirkninger for Miras, vet ikke administrerende direktør Merete Karlsen.

Hun er likevel klar på at bedriften er klar for oppdrag om muligheten byr seg.

- Vi gjør det vi kan for å skaffe regionale ringvirkninger for å posisjonere oss i dette markedet. Politikerne må også fortsette å trykke på for å skaffe regionale ringvirkninger.

- Det er ikke nok med smuler, vi vil ha mer en som så. Vi ønsker en bærekraftig industri her oppe, sier Karlsen.