NRK Meny
Normal

Lærer permittert – skal ha slått elev

En lærer på en skole i Vesterålen er permittert etter at han angivelig skal ha slått en elev. Læreren er anmeldt til politiet.

Laster kart, vennligst vent...

En lærer i Vesterålen er midlertidig permittert fra jobben sin etter at han er anmeldt for vold som en elev.

Det er Vesterålen Online, som skriver om den angivelige voldsepisoden som skal ha skjedd ved en av skolene i Vesterålen mandag denne uka.

– Eleven er ikke alvorlig skadet, og skal være undersøkt av lege, sier skole- og barnehagesjef Hans Kristian Pettersen, i Bø kommune til NRK.

Han bekrefter at det har vært en episode mellom en lærer og en elev i skoletiden, men han vil ikke gå nærmere inn på hva som skjedde.

Anmeldt til politiet

Hans Kristian Pettersen, skole- og barnehagesjef i Bø kommune

Hans Kristian Pettersen, skole- og barnehagesjef i Bø kommune

Foto: Bø kommune

Elevens foresatte har anmeldt læreren til politiet, for fysisk vold.

– Læreren er foreløpig permittert på ubestemt tid, men politiet har lovet oss at avhøret av læreren har høyeste prioritet. Jeg har god tro på at vi raskt skal få klarhet i hva som egentlig har skjedd, sier skolesjefen.

– Alvorlig sak

Pettersen sier Bø kommune ser alvorlig på saken.

– Elevene skal føle seg trygge på skolen, og vi tar avstand fra all voldsbruk. Vi har imidlertid full tiltro til politiets etterforskning. Så får vi ta det derfra, sier han til NRK.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.