Lærer pågrepet for dopingsalg

En lærer fra Bodø er pågrepet og siktet for betydelig omsetning av dopingmidler. Siktelsen er en av hittil nesten hundre i politiets Operasjon Gilde.

Sør-Trøndelag politidistrikt

NÆR HUNDRE SIKTET: Opprullingen av flere norske dopingnettverk ledes av Sør-Trøndelag politidistrikt, og per januar 2013 er 98 personer siktet, skriver Adresseavisen.

Foto: Linda Bjørgan / NRK

Læreren ble pågrepet på jobb av politiet onsdag, skriver Avisa Nordland. Han skal være den tredje personen i Salten som knyttes til dopingsaken.

Politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Politiadvokat Bente Bøklepp ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Foto: NRK

Politiet i Salten bekrefter overfor NRK at de har pågrepet en mann som sitter i varetekt. Lærerens forsvarer, advokat Arve Ringsby, vil ikke kommentere pågripelsen.

Nær hundre siktet

Opprullingen av flere norske dopingnettverk ledes av Sør-Trøndelag politidistrikt, og per januar 2013 er 98 personer siktet, skriver Adresseavisen. Blant disse er 20 siktet for organisert kriminalitet.

I sitt arbeid får politiet hjelp av folk ved NTNU. Kripos, Økokrim, Tollvesenet og Skatteetaten bidrar også i Operasjon Gilde.

Involverer 14 politidistrikter

Allerede i 2011 startet etterforskningen av saken som involverer minst 14 politidistrikt i hele Norge.

– Det er et stort puslespill. Vi har samlet inn en del brikker, men det gjenstår å finne ut hvor de passer inn, har politiadvokat Bente Bøklepp i Sør-Trøndelag politidistrikt tidligere uttalt om sakens omfang.

Politiet betegner saken som langt mer omfattende enn først antatt. Blant annet er det gjort beslag i datamateriale knyttet til den lukkede nettsiden Anabolic Forums.

Informasjon Adresseavisen har hentet inn, viser imidlertid at nettstedet er blitt brukt til kjøp og salg av dopingmidler helt siden 2005.