Kvinnelig klatrer alvorlig skadet etter fall ved Stetind

En utenlandsk kvinne i 20-årene er fraktet til sykehus etter en klatreulykke ved Stetind tirsdag kveld.

Ulykke på Stetind

HENTET FRA FJELLET: Her henter redningshelikopteret kvinnen fra Stetind tirsdag kveld. Fjellet ligger i Tysfjord kommune i Nordland og er 1392 meter høyt.

Foto: Hilde-Yvonne Smelror / NRK

Hentes med Sea King

HENTES MED SEA KING: Kvinnen blir her fraktet bort fra fallstedet.

Foto: Hilde-Yvonne Smelror / NRK

– Hovedredningssentralen fikk melding klokken 19 om at det var en klatrer som hadde falt ned rundt fem meter på vei opp til Stetind, forteller Irene R. Skaue, pressemedarbeider hos Hovedredningssentralen (HRS).

Kvinnen havnet på en fjellhylle. Det var en gruppe litt lenger opp på fjellet som fikk øye på den skadde kvinnen, og som da tok seg ned til kvinnen, forteller Skaue videre.

– Et Sea King redningshelikopter dro da fra Bodø med en alpin redningsgruppe om bord, og de tok seg ned til den skadde. Så ble hun heist opp til helikopteret, og de har fløyet henne til Narvik. Der blir hun kjørt i ambulanse til sykehuset.

Kvinnen ble natt til onsdag overført til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Tilstanden er stabil

Der ble kvinnen operert i løpet av natten. Kvinnen i 20-årene har pådratt seg alvorlige skader, men tilstanden hennes er stabil, opplyser sykehuset til NRK.

HRS fikk melding ulykken via AMK klokka 19. Det var en gruppe klatrere lenger opp i fjellet som hadde blitt oppmerksom på ulykken som hadde inntruffet i gruppen bak dem, og som da meldte fra.

HRS har foreløpig ingen opplysninger om hvor mange som befant seg i turfølget, ei heller om skadeomfanget. Været er godt i området, og redningsaksjonen har ikke bydd på problemer.

Stetind ligger i Tysfjord kommune i Nordland og er 1392 meter høyt. Fjellet er kanskje mest kjent som Norges nasjonalfjell.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...