Kvinne skadd da ferje la til kai

En kvinne ble skadet da ferga «MF Brandal» skulle legge til på Tjøtta i formiddag.

En kvinne måtte hentes av ambulanse etter en hard tillegging på Tjøtta i formiddag

SKADET SEG: En kvinne falt ned en trapp og skadet seg under tillegging på Tjøtta i formiddag.

Foto: Paal Ravnaas

Politiet fikk melding klokken 11.47 fra driftssjefen i Torghatten om at ferga «MF Brandal» hadde hatt en hard tillegging på Tjøtta.

– En kvinne som befant seg om bord ramlet i trappa og ble skadet. Hun ble raskt brakt inn med ambulanse til sykehuset for videre behandling, forteller driftsenhetsleder og lensmann i Alstahaug og Leirfjord, Oddbjørn Lorvik, til NRK.

Kvinnen skal ifølge Brønnøysunds avis ha skadet hodet, i tillegg fikk kapteien på ferga et kutt i hodet. Det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

Når NRK ringer befinner Lorvik seg på Tjøtta for å foreta promillekontroll av mannskapet.

– Dette er noe vi gjør rutinemessig for å være helt sikker.

– Er det lov å kjøre så fort inn til en kai?

– Lov og lov. Det var sikkert ikke meningen. Noe har i alle fall skjedd, og vi er på stedet nå for å finne ut av hendelsesforløpet.

Andre gang denne uken

Det er andre gang denne uka noe slikt skjer. Ved 10-tiden torsdag formiddag ble ferja MF «Godfjord» skadet og tatt ut av drift da også den var på tur til Tjøtta.

– Da vi skulle legge inn til kai på Mindlandet gikk ferja rett i betongveggen. Det var et kraftig sammenstøt, som kjentes godt for oss som var om bord, fortalte en passasjer om bord på ferja til Brønnøysunds Avis.

Laster kart, vennligst vent...