NRK Meny
Normal

Kvinne skadd da ferje la til kai

En kvinne ble skadet da ferga «MF Brandal» skulle legge til på Tjøtta i formiddag.

En kvinne måtte hentes av ambulanse etter en hard tillegging på Tjøtta i formiddag

SKADET SEG: En kvinne falt ned en trapp og skadet seg under tillegging på Tjøtta i formiddag.

Foto: Paal Ravnaas

Politiet fikk melding klokken 11.47 fra driftssjefen i Torghatten om at ferga «MF Brandal» hadde hatt en hard tillegging på Tjøtta.

– En kvinne som befant seg om bord ramlet i trappa og ble skadet. Hun ble raskt brakt inn med ambulanse til sykehuset for videre behandling, forteller driftsenhetsleder og lensmann i Alstahaug og Leirfjord, Oddbjørn Lorvik, til NRK.

Kvinnen skal ifølge Brønnøysunds avis ha skadet hodet, i tillegg fikk kapteien på ferga et kutt i hodet. Det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

Når NRK ringer befinner Lorvik seg på Tjøtta for å foreta promillekontroll av mannskapet.

– Dette er noe vi gjør rutinemessig for å være helt sikker.

– Er det lov å kjøre så fort inn til en kai?

– Lov og lov. Det var sikkert ikke meningen. Noe har i alle fall skjedd, og vi er på stedet nå for å finne ut av hendelsesforløpet.

Andre gang denne uken

Det er andre gang denne uka noe slikt skjer. Ved 10-tiden torsdag formiddag ble ferja MF «Godfjord» skadet og tatt ut av drift da også den var på tur til Tjøtta.

– Da vi skulle legge inn til kai på Mindlandet gikk ferja rett i betongveggen. Det var et kraftig sammenstøt, som kjentes godt for oss som var om bord, fortalte en passasjer om bord på ferja til Brønnøysunds Avis.

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.