Hopp til innhold

Kvinne i 60-årene funnet død – samboeren siktet

En mann i 50-årene som skal være avdødes samboer er pågrepet, det bekrefter politiet i Nordland.

Politibil
Foto: Marius Birkeland

Det var en kvinne i 60-årene som er funnet død på Sortland. Kvinnens samboer ble pågrepet på stedet og siktet for grov kroppsskade med døden til følge.

Politiet sier til NRK at de rykket ut til adressen etter en bekymringsmelding fra et familiemedlem av kvinnen, fordi de ikke hadde fått tak i henne.

– Politiet rykket ut for å gjøre en velferdssjekk og da de kom til stedet ble de møtt av en mann som gav dem informasjon om at kvinnen var død, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer i politiet i Nordland.

Pågripelsen skjedde lørdag, og ble meldt av politiet søndag.

Ikke varetektsfengslet

Den siktede mannen ble framstilt for varetektsfengsling mandag, men politiet fikk ikke tingrettens medhold i å varetektsfengsle ham.

– Bakgrunnen for at tingretten ikke mener at det er grunnlag for varetektsfengsling, er at det ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ikke er funnet tegn til vold som kan forklare dødsfallet, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik.

Politiet vurderer nå å anke avgjørelsen, og i mellomtiden blir mannen i 50-årene sittende i varetekt med brev- og besøksforbud til en eventuell anke er blitt behandlet av lagmannsretten eller til politiet har besluttet at de ikke skal anke, opplyser politiet i en pressemelding mandag ettermiddag.

Erkjenner ikke straffskyld

– Jeg har snakket med min klient, og han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier mannens forsvarer Stian Paulsen.

Forsvareren bekrefter overfor NRK at klienten har vært til avhør hos politiet.

Siktede og den døde kvinnen skal ha vært samboere, og begge personene er kjent av politiet fra før.

Politiet informerer også om at de har foretatt en rundspørring i området for å finne vitner, eller noen som kan ha gjort observasjoner.

Den avdøde kvinnen vil bli obdusert i løpet av morgendagen, og den siktede mannen vil i morgen bli begjært varetektsfengslet.

Åstedsundersøkelser

Politiet har startet etterforskning for å få klarhet i hva som har skjedd. Kriminalteknikere undersøker nå adressen, samtidig som det pågår en taktisk etterforskning.

– Vi har sendt etterforskere og krimteknikere fra Bodø for å bistå lensmannskontoret på Sortland, som er veldig presset nå, sier operasjonsleder Tom Ove Hammer i politiet i Nordland.