Kvinne i 20-årene falt i døden: – Alt tyder på en tragisk ulykke

En kvinne i 20-årene er bekreftet omkommet ved fjellet Offersøykammen i Vestvågøy. Politiet omtaler hendelsen som en tragisk fallulykke. Kvinne i 20-årene falt i døden.

Offersøykammen, fallylykke

OMKOM: En kvinne i 20-årene døde i fallulykke ved Leknes i Lofoten. Politiet omtaler hendelsen som en tragisk fallulykke.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Kvinnen i 20-årene fra Vestfold ble funnet 200 meter fra toppen på det 436 meter høye fjellet Offersøykammen i Vestvågøy av mannskaper på et Sea King redningshelikopter ved 15.40-tiden mandag ettermiddag.

Om lag en time tidligere fant en turgåer en mobiltelefon på kanten av den bratte fjellsiden.

Det ble startet søk etter eier av telefonen. Kvinnen ble raskt funnet i fjellsiden. Kvinnen ble bekreftet død på stedet av en lege.

Kart. Intervju

Gikk alene på tur

– Kvinnen var på besøk i Lofoten, og har gått alene på fjelltur, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Nordland politidistrikt til NRK.

Politiet omtaler hendelsen som en tragisk fallulykke.

– Vi gjør rutinemessig undersøkelser, men så langt tyder alt på at det dreier seg om ei tragisk fallulykke. Pårørende er varslet og følges opp av kriseteam, sier Odd Ivar Pettersen.

Google Earth Studio

Kriseteamet i kvinnens hjemkommune er også varslet og følger opp de pårørende.

Offersøykammen ligger på en halvøy ved nordvestenden av Vestvågøy. Den lett tilgjengelig, 436 meter over havet.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...
Siste august-dagen. Offersøykammen

Offersøykammen er 436 meter og er populært både blant turister og turgåere. Herfra har man utsikt mot Leknes, Nappstraumen og Haukland.

Foto: Toril Irene Wahl