Kvinne alvorlig skadd etter trafikkulykken på E6

En kvinne i 60-årene er alvorlig skadd etter en frontkollisjon mellom to biler på E6 nord for Mo i Rana fredag.

Trafikkulykke Rana kommune

En kvinne er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge med alvorlige skader etter frontkollisjonen på E6 nord for Mo i Rana fredag ettermiddag.

Foto: Nils Åge Nonstad

Totalt tre personer ble skadet i ulykken, som skjedde i forbindelse med en forbikjøring.

Mens to kom fra det med lettere skader, ble en kvinne i 60-årene fredag kveld sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø for behandling.

– Hun er alvorlig skadd. Tilstanden er stabil, opplyser kommunikasjonssjef Hilde Pettersen ved UNN til NRK lørdag morgen.

Kvinnen i 60-årene, som er fra Estland, satt ifølge politiet i bilen som foretok forbikjøringen.

– Den kritisk skadde kvinnen satt i en bil som foretok en forbikjøring som resulterte i frontkollisjon, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Trond Martinussen til NTB.

Tre biler involvert

Første melding til politiet kom inn like etter halv seks, og både brann, ambulanse og politi rykket ut.

To pick-uper og en personbil var involvert i ulykken, og luftambulanse og Sea King-helikopter ble sendt for å bidra i redningsarbeidet.

– Vitneobservasjoner tyder på at det er en front mot front-ulykke, og at en tredje bil har kjørt inn i kollisjonen bakfra. Både brann, ambulanse og politi jobber på stedet, fortalte Martiniussen til NRK fredag kveld.

Politiet opplyser at en av ulykkesbilene er registrert i utlandet, mens de to andre er norskregistrerte.

Slo katastrofealarm

Den kritisk skadde ble først sendt til sykehuset i Mo i Rana, og de to andre skadde, en mann og en kvinne, ble kjørt til legevakt for undersøkelser.

– Vi har aktivert katastrofealarm og katastrofemottak, så vi er i beredskap, opplyste Anne Ingeborg Pedersen fra intensivavdelingen på Helgelandssykehuset Mo i Rana etter at meldingene kom inn.

Ingen omkjøringsmuligheter

E6 var i en times tid stengt på Nevernes nord for Mo i Rana. Ifølge politiet på Helgeland var det ingen omkjøringsmuligheter i området og bilder fra ulykkesstedet viser at det dannet seg lange køer.

Veien ble åpnet igjen etter at politiet fikk ryddet opp veibanen for vrakrester og oljesøl. Politiet advarer om at veibanen fortsatt kan være glatt.

Laster kart, vennligst vent...