Kvinne (74) tatt i 129 km/t: – Ikke hverdagskost

En 74 år gammel kvinne som er på ferie i Vesterålen mistet lappen etter at hun ble tatt for råkjøring på E10.

Sørdalen i Gullesfjord

HARD PÅ GASSEN: To personer ble tatt i fartskontroll i Gullesfjordbotn i Sørdalen tirsdag ettermiddag. En kvinne kjørte 129 km/t i 80-sonen, og en mann i 40-årene holdt en fart på 116 km/t, ifølge politiet.

Foto: Wikimedia Commons

Kvinnen ble tatt av en UP-patrulje under en lasermåling på E10 i Sørdalen i Gullesfjordbotn tirsdag ettermiddag. Hun ble målt til 129 km/t i 80-sonen, og mistet lappen på stedet.

– Hun skal ha forklart at hun var på ferie i Nord-Norge. Hun har erkjent forholdet, opplyser operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt.

Han har ikke flere opplysninger om den eldre kvinnen, som fikk en brå slutt på kjøreturen.

Kvinnen var ikke den eneste som mistet lappen og ble anmeldt under UP-kontrollen på E10 i dag. En mann i 40-årene hadde en fart på 116 km/t i samme område, ifølge politiet.

– UP-sjefen: – Uvanlig

Geir Harald Marthinsen, UP-sjef i nord

Geir Harald Marthinsen er UP-sjef i Nord-Norge. Han forsikrer folket om at de har biler ute langs veien omtrent hele tiden.

Foto: TOR FARSTAD

UP-sjef i Nord-Norge, Geir Marthinsen, sier til NRK at det er uvanlig at kvinner i 70-årene blir tatt med så høy fart.

– Vi har ikke mange slike tilfeller, nei. Det er både kvinner og menn i alle aldre som fra tid til annen kjører for fort. I 90 prosent av tilfellene er det menn som kjører fra seg førerkortet.

Likevel vil ikke Marthinsen karakterisere råkjøringen i Sørdalen som unik.

– Det har skjedd, men det er langt mellom hver gang folk i 70-årene opererer med slik hastigheter.

– Farlig ferd

Blir du tatt for råkjøring i 80-sonen ryker førerkortet ved 116 km/t. Marthinsen nøler ikke med å kalle råkjøringen på E10 i dag for uansvarlig.

– Ved så høye hastigheter er marginene små. Risikoen for at det kan skje en ulykke er høyere når fartsgrensa overskrides såpass mye, sier Marthinsen.

Både kvinnen og mannen som i dag mistet lappen blir anmeldt.

– Så blir det opp til rettsapparatet å bestemme hva slags straff de får. Men såpass kan jeg si – kvinnen vil bli uten førerkort i lang tid, sier UP-sjefen.

I tillegg til de to personene som mistet lappen ble seks bilførere bøtelagt.

Kineser i fengsel

Det er ikke første gangen det kjøres fort i Gullesfjord. I 2018 ble en kineser i 147 km/t i 80-sonen på E10 i Gullesfjord.

Mannen ble i retten dømt til 14 dager i fengsel og mistet retten til å føre bil i Norge for en periode på 18 måneder.

Laster Twitter-innhold