Hopp til innhold

Døde av kvelning

33-åringen ble funnet død etter en fest i en bolig på Ankenes i Narvik i vår.

Narvik omkom

FESTKONFLIKT: Det var i dette huset på Ankenes 33-åringen døde under en fest.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Politiadvokat Siv Remen

ETTERFORSKES FORTSATT: – Vi venter fortsatt på en del undersøkelser som må bli ferdige, sier politiadvokat Siv Remen.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

– 33-åringen som ble funnet død etter en fest i en bolig på Ankenes i Narvik i vår, ble sannsynligvis kvalt til døde, sier politiadvokat Siv Remen til Fremover.

Politiet har nå fått obduksjonsrapporten og på grunn av alvorlighetsgraden vil de forelenge varektektsfengslingen av en 32 år gammel mann som er siktet i saken, fram til rettsaken starter til høsten.

Til sammen er fem personer er siktet for legems­beska­digelse med døden til følge.

Utsatt for vold

Privatfesten i et bolighus på Ankenesstrand i Narvik fikk en dødelig utgang for en av festdeltagerne. Fem personer i alderen 25-60 år ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse i forbindelse med dødsfallet.

Ifølge politiet skal det ha oppstått en konflikt mellom avdøde og de siktede. Det ble rapportert om at avdøde hadde synlige tegn på vold mot hoderegionen. Det er fortsatt uklarheter om hendelsesforløpet, forteller politiadvokat Remen.

En person varetektsfengslet

En av de pågrepne samtykket til varetektsfengsling, og har sittet i fengsel frem til nå. I dag vil mannen i 30-årene bli fremstilt for fornyet varetekt i Salten tingrett. Politiet ønsker varetektsfengsling frem til hovedforhandlingene i høst.

– Det er faren for bevisforpillelse og hensynet til den alminnelige rettsoppfatningen som gjør at vi ber om fortsatt varetekt, sier Siv Remen til Fremover.

Politiet venter fortsatt på rapporter fra undersøkelser som ble gjort på åstedet. Den siktedes forsvarer, advokat Christian Wiig, vil be om løslatelse og subsidiært fengslet til 28. juli.