NRK Meny
Normal

Kulturopprør på Leknes

Vestvågøy musikkråd protesterer mot at det gamle meieribygget på Leknes ikke blir kulturhus.

Instrument.
Foto: Colourbox.com

Alle ønsker seg et kulturbygg og alle forstår behovet av å ha en sånn møteplass, sier leder i Vestvågøy Musikkråd, Mona Sveum.

I dag arrangeres derfor en protestkonsert utenfor rådhuset på Leknes mot at det gamle meieribygget ikke blir kulturhus. Ifølge Sveum får Vestvågøy Musikkråd stor støtte fra de fleste i befolkningen.

- Flammen ble tent i fjor høst da kommunestyret vedtok at kommunen skulle kjøpe det tidligere meieriet på Leknes. Nå skal vi markere vår misnøye med lokalitetene vi har til å drive med kulturformål i Vestvågøy kommune.

Brutte løfter

Ordføreren har ifølge Sveum kommet med løfter som ikke har blitt holdt. Hun viser også til at det er brukt mange penger på å utrede meieribygget til kulturhus. Sveum mener kommunen har forpliktet seg til å ta i bruk det gamle meieriet på Leknes til kulturformål.

- Vi har jo lyst til å spille på lag med kommunen. Vi har lyst til å få positive ringvirkninger av det her. Vi har lyst til å vise at man skal gjøre det her for å lage et hyggelig samfunn å bo i. Vi har ikke lyst til å gå til kamp mot noen, sier Sveum.