Rigger for fullt til kongelig besøk

Det er mye som skal på plass før kronprins Haakon i morgen skal foreta den offisielle åpningen av det nye Universitetet i Nordland.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Lydteamet har gått igjennom fulle sikkerhetsrutiner sammen med politiet. Selv om vi skal behandle alle likt, gjør kronprinsens besøk sitt til at vi har dobbeltsjekket alle rutinene, sier lyddesigner og arbeidsleder Morten Buvik til NRK.no.

Mange sceneskifter

Mellom 15 og 20 personer har de to siste dagene vært i sving for å få scenen klar til åpningsfesten i Mørkvedhallen torsdag.

– Det er en stor jobb, for det kommer til å være mange sceneskifter på torsdag. Det er 15-20 mann som er sving for å få scenen klar, sier rigger og tekniker Dag Ove Johnsen.

Han tror ikke folk flest forstår hvor mye jobb det faktisk er.

– Folk vil bare se en annerledes gymsal, men det er utrolig mange detaljer som må på plass. Når vi er ferdig er det bare gulv og tak som avslører at dette er en gymsal, sier Johnsen.

Festforestilling

Programmet starter torsdag klokka 10.30 hvor kronprins Haakon skal foreta den høytidelige åpningen. Det vil bli taler ved statsråd Tora Aasland, styreleder Magnus Rindal og rektor Pål A. Pedersen

Deretter blir det festfoerstilling med Bodø Sinfonietta,
Birgitte Christensen, Arvid Engegård, Kristian Krokslett, Kråkesølv, Susanne Lundeng, Halvdan Sivertsen, Knut Erik Sundquist, Tonje Unstad og Vocal Art.

Det er plass til 1000 personer i hallen, og en 4-kamera-produksjon skal sørge for alle i salen skal kunne få med seg hele showet på storskjerm.

Om kvelden blir det fest for ansatte og studenter på Samfunnet hvor Kråkesølv og Cold Mailman står for musikken.

Universitetet i Nordland

I morgen skal det nye universitetet feires med brask og bram.

Foto: Åse Pulk / NRK