Frp i Nordland er sterkt kritiske til Widerøe-kjøp

Den politiske opposisjonen i Nordland jubler ikke over å ha blitt deleier i Widerøe. – Jeg synes det er svært synd at man prioriterer på en slik måte, sier Dagfinn Olsen fra Frp.

Widerøe inn for landing

FYLKESKOMMUNEN BLIR DELEIER: Frp mener det er en feilprioritering av Nordland fylkeskommune å gå inn i Widerøe.

Foto: Roar Hansen

Odd Eriksen

Fylkesrådsleder Odd Eriksen (AP) er veldig fornøyd med at fylkeskommunen nå er deleier i Widerøe.

Foto: Nordland fylkeskommune
Dagfinn Olsen (Frp)

Dagfinn Olsen fra Frp mener det er en feilprioritering av fylkeskommunen å kjøpe seg inn i flyselskapet.

Foto: Nordland fylkeskommune

SAS solgte fredag flyselskapet Widerøe til en investorgruppe bestående av Fjord1, Torghatten og Nordland fylkeskommune.

Fylkesrådsleder Odd Eriksen er svært godt fornøyd med at Nordland fylkeskommune har kjøpt seg inn i flyselskapet.

– Nå er vi jo deleiere da, men det føles veldig, veldig bra. Det føles å flott å ha fått på plass denne konstellasjonen. Vi har jobbet i lang tid for å få til dette, sa Odd Eriksen til NRK.no etter at kjøpet ble kjent.

– Meningsløst

Han var aldri i tvil om at dette er var en riktig investering for Nordland fylkeskommune. Det er derimot FrPs gruppeleder på Fylkestinget i Nordland, Dagfinn Olsen.

– Det er ingen hemmelighet at opposisjonen var kritisk til dette i desember og fortsatt er det i dag. Vi har et ønske om å bruke de midlene vi har til rådighet til å sikre innbyggere i Nordland primærtjenester. For eksempel gode og trygge veier fremfor dette.

Torghatten ASA blir majoritetsaksjonær med en andel på 51 prosent i det nye eierselskapet som kjøper Widerøe-aksjene. Fjord1 eier 34 prosent av selskapet, som har fått navnet WF Holding, mens Nordland fylkeskommune eier de siste 15 prosentene.

(artikkelen fortsetter under)

Widerøe-kjøpere

Representanter for de tre kjøperne av Widerøe rett etter børsmeldingen om at SAS selger flyselskapet Widerøe. Fra venstre: Leif Øverland, administrerende direktør i Fjord 1, konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA og administrerende direktør i Widerøe, Lars Kobberstad.

Foto: Peter Svaar/NRK

Ikke en avgjørende partner

Fylkesrådsleder Odd Eriksen sa i går at han tror de 650 ansatte i Widerøe setter pris på at eierskapet fortsatt har lokal forankring i nord og at jobbene er sikret.

– Dette betyr at hovedkontorfunksjonen fortsatt ligger i Bodø. I tillegg har vi bidratt til å sikre det eneste flyfaglige miljøet vi har her i landet fortsatt vil være lokalisert i Bodø og Nord-Norge.

Men Olsen fra Frp mener Nordland fylkeskommune ikke har spilt en avgjørende rolle for at store deler av Widerøe nå er på nordnorske hender.

– Jeg tror de som nå er medeiere ville vært i stand til å finne andre forretningspartnere, men fylkeskommunen har siden dag én ivret etter å få være med på det. Jeg tror ikke Nordland fylkeskommune har vært tungen på vektskålen for at dette kjøpet kunne gjennomføres.

– Å bruke penger på å gå inn i et flyselskap er ikke fylkeskommunens primæroppgave. Jeg synes det er svært synd at man prioriterer på en slik måte.