Kristoff spurtslått på oppløpet

Johan Degenkolb vant den siste etappen av Arctic Race, bare noen få centimetre foran Alexander Kristoff. – Jeg klarte ikke å innfri, sier en skuffet Kristoff.

Kristoff nummer 2

Det holdt bare nesten for Alexander Kristoff på den siste etappen inn til Bodø under Arctic Race of Norway.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det endte i en massespurt på oppløpet i den siste etappen av Arctic Race of Norway. Kristoff lå lenge fremst i spurten, men Degenkolb snek seg så vidt forbi de siste meterne før målseglet.

– Det var stang ut for min del. Jeg klarte ikke å innfri, for jeg håpte å vinne etappen, men dessverre var Degenkolb litt bedre i dag, sa Kristoff til NRK etter målgang.

Degenkolb fikk med det sin revansje etter å ha tapt mot Kristoff på oppløpet i den første etappen. I konkurransen om den grønne poengtrøya ble det også Degenkolb som vant, med Kristoff som nummer to.

Degenkolb slipper jubelen løs

Til slutt var det Johan Degenkolb som kunne strekke armene i været og juble for etappeseieren i Bodø.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg følte meg god form i dag, og endelig kunne vi få en seier i dag. Etter alt som har skjedd dette året, så er dette mer enn bare en seier for meg, sa Degenkolb på pressekonferansen.

Degenkolb var involvert i en alvorlig ulykke under en treningstur i januar. Han og fem andre ryttere ble nedkjørt av en bil, og Degenkolb var nærme å måtte amputere en finger.

Italiensk sammenlagtseier

Ikke uventet var det gårsdagens vinner av kongeetappen opp Korgfjellet, italieneren Gianni Moscon, som stakk av med sammenlagtseieren i den fjerde utgaven av sykkelrittet. Andreplassen gikk til Stef Clement fra IAM Cycling, og Oscar Gatto fra Tinkoff fikk 3. plassen.

Beste nordmann i sammendraget ble Odd Christian Eiking fra FDJ på femteplass, 34 sekunder bak Moscon. I kampen om den hvite ungdomstrøya kom Eiking på andreplass, kun slått av sammenlagt- og ungdomstrøyevinner Gianni Moscon.

I klatrekonkurransen om laksetrøya ble det også norsk andreplass. Belgiske Tom Van Asbroeck fra Lotto Jumbo vant med 12 poeng, mot norske Carl Fredrik Hagen fra Team Sparebanken Sør med 7 poeng.

Gianni Moscon med arcticpremie

Gianni Moscon med beviset på at han er vinneren av sammendraget av Arctic Race of Norway 2016. Stef Clement (IAM) kom på 2.-plass, mens Oscar Gatto (Tinkoff) kom på 3.-plass.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Folkefest

Dagens etappe startet ved polarsirkelen på Saltfjellet i Nordland og fulgte E6-en nordover før de tok vestover og passerte Saltstraumen på vei mot Bodø. Inne i Bodø var det duket for tre runder á 9,5 kilometer, hvor publikum hadde møtt opp i hopetall for å heie syklistene i mål.

– Det har vært fire helt fantastiske dager. Det er surt når det er kaldt, men folk stiller opp overalt, og det er fantastisk å se hvordan nordlendingene stiller opp langs løypen underveis, sa Bodøs egen August Jensen etter målgang.

Han endte til slutt opp som nummer 19 i sammendraget, og ble med det fjerde beste nordmann. På dagens etappe spurtet Jensen seg inn til en meget sterk syvendeplass.

Se bilder fra Arctic Race of Norway her:

Harstadsvingen i Bodø
Foto: Johannes Ødegård / NRK
Hovedfeltet under tredje etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway lørdag
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
Bilder fra ARN, dag 2
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix