Kripos på plass i Bodø onsdag

Den overgrepssiktede bodømannen har ikke vært avhørt i løpet av helga. Salten-politiet får nå bistand fra Kripos i den videre etterforskninga.

30-åring siktet for overgrep i Bodø, pc-en

BESLAGLAGT PC: Politiet skal gå gjennom den siktede mannens pc. Her skal han la lagret både bilder og film som viser overgrep mot barn.

Foto: Per Willy Larsen / NRK

De 20 etterforskerne som jobber med overgrepssaken har hatt fri helga og starter i dag arbeidet med å gå gjennom det omfattende datamterialet som er tatt i beslag hos den overgrepssiktede bodømannen.

– Kripos skal bistå med taktisk og teknisk etterforskning. De skal blant annet hjelpe oss med å gå gjennom beslagene vi har gjort. De vil også bistå oss under avhør av de fornærmede guttene. Dette dreier seg ikke bare om Salten politidistrikt, sier politiadvokat Linda Gade Thronæs i Salten politidistrikt.

Kripos har med seg spesialverktøy som skal gjøre gjennomføringen av tekstmedlinger og andre databeslag går raskere.

– Det er viktig at denne jobben går raskt. Skal vi sitte å gå gjennom hver eneste melding ta veldig lang tid, sier Gade Thronæs.

To Kripos-etterforskere kommer til Bodø onsdag. Mot slutten av uka vil flere være på plass.

Siktelsen kan bli utvidet

– Politiet vil utvide siktelsen mot den overgrepssiktede mannen fra Bodø, sier politiinspektør Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt.

Mannen som er i 30-årene ble varetektsfengslet i fire uker da han ble pågrepet 9.november, siktet for grove overgrep mot barn fra åtte til 16 år.

Nå skal politiet gå gjennom bilder og filmer som de har funnet, og siktelsen blir utvidet basert på funnene som de gjør, sier Kløkstad.

Heidi Kløkstad
Foto: Knut Rindahl / NRK

- Siktelsen er fortsatt den samme, men vil bli utvidet. Jeg er ikke sikker på når dette blir, vi har fortsatt en del beslagsmateriale som vi må gå gjennom. Vi må også finne ut om det er flere overgrep enn dem vi vet om til nå, sier Kløkstad.

Få nye tips

Verken politi eller Bodø kommune har opplevd noen stor pågang i helga etter at overgrepssaken mot flere barn ble kjent.

Bodø kommune har hatt døgnåpne vakttelefoner, der foreldre og barn har kunnet henvende seg.

Men kun et fåtall har ringt, sier fungerende kommunaldirektør Harald Tinn i Bodø kommune.

– Vi har hatt noen få henvendelser. De som ringer er bekymret over situasjonen og lurer på hvordan de skal snakke med ungene.

Video nsps_upload_2009_11_20_20_26_20_916.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Trapper opp etterforskningen