NRK Meny
Normal

KrF holder døra på gløtt for olje

KrF-topp Jan Sahl i Nordland er åpen for å endre sitt standpunkt mot leting etter olje og gass utenfor Lofoten og Vesterålen.

Jan Sahl (KrF) på nettmøte i NRK Nordland

MANGE SPØRSMÅL: Vei, samferdsel olje - og sivilstand. Jan Sahl fikk mange spørsmål fra leserne.

Foto: Susanne Lysvold / NRK

- Vi sier nei til leting i neste stortingsperiode, men dersom en kommer så langt at en kan bore fra land, vil jeg være åpen for å endre standpunkt, sa Jan Sahl i NRK Nordlands utspørring tirsdag ettermiddag.

HØR: Utspørringen med Jan Sahl (KrF)

Flere menn i skolen

NRK Nordland gjennomførte for første gang utspørring ledet av ikke journalister. Karoline Aspaas og Bård Moen, fikk Sahl til å innrømme at norsk skole trenger flere mannlige nærere, og at det må settes i verk tiltak på lønnssiden for å tiltrekke flere menn til skolene.

For bomveier

Sahl er for bompengefinansierte veier i Nordland, og mener E6 gjennom Nordland bør kunne tåle en fart på 90 kilometer i timen.

Les også: Disse kan du stemme på i Nordland

Reitan består

Han garanterte også for at det ikke blir noen omkamp om hvor hovedkarteret for forsvaret skal ligge.

– Vi har lagt den interne krangelen bak oss i KrF, og Reitan kommer til å forbli hovedkvarter, sa Sahl.

Singel?

Etter utspørringen stilte Jan Sahl til nettmøte hvor han svarte på spørsmål fra leserne. Det var mange spørsmål om lokale veiprosjekter i fylket og KrFs kjerneverdier. Men en leser lurte på på KrF-velgernes mann på nordlandsbenken er singel? Hva han svarte på det og mange andre spørsmål kan du lese her:

Slik svarte Jan Sahl (KrF)

Stor avstand til Frp

Etter å ha hamret ned svar i over en time, var Sahl fornøyd med responsen.

- Dette er en fin måte å komme i kontakt med folk på. Og spørsmålene var svært relevante i forhold til det jeg jobber med på Stortinget. Mange har fått med seg hva jeg har lovet, og ikke greid å oppfylle, sier Sahl, som er både forsvars- og samferdselspolitisk talsmann for KrF.

Han hadde forberedt seg godt på spørsmål om hvorfor KrF ikke vil sitte i regjering med Frp.

- Jeg forstår at mange velgere er opptatt av dette. Til det er det å si at forskjellene mellom oss og Frp er for store. Men vi har garantert at vi vil være med å avsette den rød-grønne regjeringa, sier Sahl.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.