NRK Meny
Normal

Krever raskt svar fra Helsetilsynet

Ventetiden går på helsa løs til ansatte ved sykehuset i Bodø etter operasjonskandelen.

Video TILSYNSKRITIKK-300610-NO-161553-SI_NO.mp4

I dag måtte de tillitsvalgte ved Nordlandssykehuset i Bodø lese rystende pasienthistorier fra sin egen arbeidsplass. Gjentatte avsløringer om feilbehandlinger begynner nå å gå på helsa løs til de ansatte på sykehuset.

– Kritisk for ansatte

– Det er kritisk for mange av våre ansatte nå. Vi frykter at flere vil sykemelde seg på grunn av presset. Mange stiller spørsmål om det er noe de burde ha gjort annerledes, sier Merete Lian, hovedtillitsvalgt for sykepleierforbundet i Bodø.

Siden august i fjor har Statens Helsetilsyn gransket 16 kompliserte kreftoperasjoner som aldri skulle ha vært utført i Bodø.

Kjent lørdag

Men først lørdag ble dette kjent da Lillian Olsen sto frem i media etter å ha fått fjernet en rekke organer etter grunnløs mistanke om kreft.

Hva som har foregått på operasjonssalene i Bodø får vi trolig ikke svar på før rapporten til Helsetilsynet er klar. En rapport de ansatte og ledelse har ventet på i snart et år.Krever svar

Merete Lian

PÅ HELSA LØS: Tillitsvalgt for sykepleierne, Merete Lian, sier at flere sykehusansatte sliter med helsa etter at tabbene ved Nordlandssykehuset ble avslørt.

Foto: Knut Rindahl / NRK

Vi har fått vite at tilsynet først har rapporten klar etter sommerferien. Men vi krever svar nå på saken realiteter, sier Lian.

- Det er urimelig at vi skal måtte vente så lenge, sier direktør Eivind Solheim som også krever fortgang i saksbehandlingen hos Statens Helsetilsyn.

Ber om full gjennomgang

Også Helse Nord er utålmodig med å få fram fakta i saken.Via telefon holdt Helse Nord i dag et ekstraordinært styremøte. Styret ber nå om ei full gjennomgang av internkontrollen i Bodø for å kunne gjenreise tilliten til sykehuset.