NRK Meny
Normal

Krever lange fengselsstraffer i Nord-Norges største amfetaminsak

Aktor mener en 48-år gammel mann fra Bodø må fengsles i 8 og et halvt år for kjøp og salg av til sammen 11,5 kilo amfetamin og tre kilo hasj.

Bevis i narkorettssak: Leiebilen som over åtte kilo amfetamin ble fraktet i

BEVIS: Her er bagasjerommet på leiebilen som over åtte kilo amfetamin ble fraktet i.

Foto: Politiet

Aktor, statsadvokat Erik Thronæs mener 48-åringen har vært en sentral person i narkomiljøet i Bodø, og at han over tid har drevet en kynisk virksomhet. Han mener videre det er skjerpende er at mannen også tidligere er dømt for grov narkotikaforbrytelse.

– Straffenivået har bakgrunn i hans rolle i saken og den rettspraksis som finnes i forhold til den mengden narkotika påtalemyndigheten mener han har hatt befatning med.

Thronæs peker på flere skjerpende momenter.

– Det er et betydelig kvantum amfetamin. Det dreier seg om omsetning til andre samt opprettholdelse av et misbrukermiljø. Hele opplegget virker godt organisert.

Nord-Norges største

Amfetamin beslaglagt i Bodø

Fem menn skal ha fraktet over 11 kilo amfetamin og minst tre kilo hasj nordover fra Oslo.

Foto: Politiet

Til sammen fem menn står tiltalt for å ha fraktet over 11 kilo amfetamin og minst tre kilo hasj nordover fra Oslo. 6. juni i fjor gjorde politiet i Salten Nord-Norges største enkeltbeslag av amfetamin og pågrepet ti personer i en stor narkoaksjon.

48-åringens forsvarer Kjell Myrland synes aktor har lagt seg på en høy straffepåstand

– Min klient har erkjent deler av tiltalen, så en straff blir det jo. Det vi er uenig om er det partiet som kom i juni, om han skal domfelles for dette.

I morgen skal Myrland prosedere for sin klient. Da vil han framheve det som skjedde i dagene rundt 6. juni i fjor.

– Min klient klarte ikke å framskaffe et pengebeløp som var en forutsetning for alt som skulle skje videre.

La kortene på bordet

Aktor har lagt ned påstand om sju års fengsel for en 40 år gammel mann fra Oslo, som politiet mener er hoveddistributør.

– Han har en narkodom fra 2010. Det er skjerpende at amfetaminforbrytelsen er begått i prøvetida, sier aktor Erik Thronæs.

Han ber videre om fem år og ni måneders fengsel for de to kurerene som begge er 26 år.

En medhjelper (30) i Bodø, som la alle kortene på bordet under rettssaken bør straffes med 3 år og 5 måneders fengsel, hvorav 1 år og 5 måneder gjøres betinget, ifølge aktor.

– Hans deltakelse er av en noe underordnet art. Det innebærer en stor risiko og forklare seg om de andre i saken.