Krever erstatning

Godt over 200 passasjerer har fått magesjau om bord på fire hurtigruteskip i vår og sommer. Mange av passasjerene krever nå erstatning.

- Vi har sikkert fått et sted mellom 50 og 100 henvendelser til sammen. Kravene er i hovedsak håndtert av den enkeltes reiseforsikring, sier kommunikasjonsdirektør Ragnar Norum i Hurtigruten ASA til NTB.

For kort tid siden ble rundt 200 passasjerer smittet av noroviruset om bord på de tre hurtigruteskipene Midnatsol, Finnmarken og Nordlys.

De siste par ukene har magesjauen herjet også på det splitter nye hurtigruteskipet Fram, som går i cruisetrafikk langs vestkysten av Grønland.

Isolert på lugarene

Over 20 personer har hatt smitten på Fram.

- Vi kan ikke være sikre på at viruset er det samme, men symptomene er like, med oppkast, diare og 24 timers sykdom, sier Norum.

Han forteller at flere av passasjerene har mislikt å bli isolert på lugaren for å hindre ytterligere smitte.

Vaskes ned

Fram har 74 besetningsmedlemmer og snaut 250 passasjerer.

Torsdag skulle skipet vaskes helt ned før en ny passasjergruppe fra København kunne komme ombord.

Noroviruset har en inkubasjonstid på 48 timer og først lørdag eller søndag er det derfor klart om flere er blitt syke.

- Siden vi tømmer skipet på Grønland, har vi en gylden mulighet til å få vasket skipet helt rent. På cruiset har vi dessuten flere ansatte per passasjerer enn på skipene langs norskekysten, sier Norum som opplyser at også bussene som passasjerene fraktes i på Grønland skal rundvaskes.

(©NTB)