Normal

Krever å få utbetalt 400.000 i overtidsbetaling

Hotellansatte i Brønnøysund krever å få utbetalt overtiden sin for to år tilbake.

Thon-hotellet i Brønnøysund

Ansatte ved Thon-hotellene i Brønnøysund mener arbeidsgiveren skylder dem nesten 400.000 kroner i overtidsbetaling.

Foto: Thon Hotels

Ansatte ved Thon-hotellene i Brønnøysund mener arbeidsgiveren skylder dem nesten 400.000 kroner i overtidsbetaling.

– Det er snakk om mange overtidstimer som folk ikke har fått betalt for, sier hovedtillitsvalgt ved hotellene Ann Kristin Sletvold til NRK.

Det er til sammen ti ansatte ved de to Thon-hotellene i Brønnøysund, som mener arbeidsgiveren skylder dem penger. Til sammen er det snakk om 380.000 kroner for overtid jobbet i 2012 og 2013.

– Omfattende sak

Per Christian Jacobsen, distrikssekretær i Fellesforbundet i Nord-Norge

Per Christian Jacobsen, distriktssekretær i Fellesforbundet i Nord-Norge.

Foto: Kari Skeie / NRK

Distriktssekretær i Fellesforbundet for Nord-Norge, Per Christian Jacobsen, bistår de ansatte i Brønnøysund. Han sier det er en omfattende sak.

– Overtid som ikke blir utbetalt er en relativt kjent problemstilling. Beklageligvis er ikke dette noe nytt. Men tilfellet i Brønnøysund representerer et stort krav. I tillegg gjelder mange personer, sier Jacobsen.

Den lokale hotelledelsen vil ikke uttale seg til NRK om saken. Fellesforbundet er i nå forhandlinger med Thon gjennom NHO Reiseliv. Her sier advokat Magne Kristensen at de har kommet de ansatte litt i møte.

– Jeg har ikke lyst til å gå i detaljer, men det er delvis riktig at vi har forhandlet en del. En del av kravet er det enighet om, men så gjenstår det uenighet om noe av det, sier Kristensen.

– Gir oss ikke

Men i Brønnøysund sier hovedtillitsvalgt Ann Kristin Sletvold at de ikke kommer til å gi seg. Se ansatte vurderer å gå rettens vei, dersom de ansatte ikke får pengene sine.

– Dersom vi ikke får godtatt vårt krav for de ti ansatte, går vi dere med saken. Det betyr at denne saken kan ende i retten. Det kan også ende med et forlik. Vi har fått et tilbud som vi ikke godtar, sier hovedtillitsvalgt ved Thon-hotellene i Brønnøysund, Ann Kristin Sletvold.