NRK Meny
Normal

Kremen av Leirfjord?

Med en relativt negativ innstilling inntok vi Leirfjord, mandag. Men jammen viste Leirfjord sin beste side - fem stramme tennisboys.

tennisteens1
Foto: Vilde Bratland Erikstad

Ivers Angels logo

Mitt forhold til Leirfjord er følgende: det kom før mitt kjære Lødingen i telefonkatalogen. Eller, Lurøy kom i mellom der igjen. Og det er kort oppsummert mitt forhold til Leirfjord.

Nei - langt oppsummert.

Som enhver god journalist har jeg gjort research på plassen. Og som enhver god lat ungdom, har jeg gjort den dårlig. Leirfjord har landbruk, fiskefordeling og servicenæring som hovednæringer. Ja, og folk pendler ofte fra Leirfjord til Nesna, Sandnessjøen og Mosjøen.

Takk wikipedia.

Målet for Leirfjord var å lage radio om Leirfjords beste, og Leirfjords verste. Dessuten ville vi vite hva Leirfjordungdom ville gjort om de var ordfører for en dag. Vel, hvis vi fant noen ungdommer da.

Leirfjordhelse

Yasmin på jakt etter (frisk?) ungdom.

Foto: Vilde Bratland Erikstad

Det var nemlig ikke ungdom på coop. Ikke ungdom ved idrettshallen. Nei, ikke engang en fersk klamydiaungdom ved helsestasjonen.


Vi var på randen ved å gi opp, kaste inn håndkle og stikke videre til Nesna. Det var helt til vi tok en siste svipptur til Leirfjords idrettsanlegg.


Well, hello!

tennisleirfjord2
Foto: Vilde Bratland Erikstad

Vi ble møtt av kremen av Leirfjord (tror vi). Fem unge stramme karer på tennisbanen. Vi åpner med ordførerspørsmålet, og er gira på litt syt om Leirfjord. Men…


Jeg har ikke noe godt svar. Vi har det jo veldig bra? I hvertfall på den sportslige siden, sier Vidar Skog Tømmervik (21).

gingertennis

Gingers united. Det ble instant connection med Vidar Skog Tømmervik.

Foto: Yasmin Hadafow

For både Vidar og kompisene er godt fornøyde med Leirfjord. De har kunstgressbane, tennisbane, sandvolleyballbane, ballbinge og sist men ikke minst - flerbrukshall. Dessuten har Leirfjord naturen på sin side.

Men natur og idrettstilbud er ikke sjeldent i Nord-Norge. Hva er det lille ekstra med Leirfjord?

– Folkene. Det er mye bra folk. Å komme hjem og samles, sier Vidar uten tvil.

Ja, for Leirfjord er plassen du kommer hjem til. Og kanskje er det nettopp derfor gutta heller ikke er særlig politisk engasjert?

Leirfjord har jo alt, allerede.

HØR HELE RADIOINTERVJUET