Svetten silte for Kråkesølv-gutta

I kledelige shorts og lett treningstøy la Kråkesølv på sprang i Bodøløpet sammen med flere hundre andre deltakere.

– Jeg skal slite meg fullstendig ut og fullføre på best mulig vis. Jeg føler det blir 20 prosent dyktighet, 10 prosent fysisk form, og 70 prosent vilje, sier Petter Unstad like før start.

Sammen med Thomas Litangen og Kristoffer Unstad i Kråkesølv deltok han i Bodøløpet 2011. Men ingen visste helt hva de ga seg ut på.

– Jeg er veldig spent for jeg vet ikke om jeg har det som skal til, men håpet er å imponere meg selv litt, sier Kristoffer Unstad, rett før han skal løpe 10 km.

Strålende solskinn

Bodøløpet 2011 er et mosjonsløp hvor man kan springe 5 km, 10 km eller halvmaraton på 2,1 mil. Og det var slett ikke bare det kjente bodøbandet som stilte til start.

Geir Are Jensen

Geir Are Jensen, Bodø NU.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

– Nå ser det ut til at vi har rundet 400 deltakere. Det er vi veldig fornøyde med, sier Geir Are Jensen i Bodø NU.

I strålende solskinn kunne Bodø NU og resten av arrangørstaben se at både små og store koste seg. Mens noen bare var samlet på Rådhusplassen for å heie, var det andre som forberedte seg på noen tøffe minutter på asfalten i stekende solskinn.

Pigget i rullestol

Aller fremst i løypa viste Jens Willy Barosen vei i rullestol. Han staket halvmaraton.

– Jeg har ikke konkurrert så mye, men jeg har pigget like langt før. Det er en ekstra spenning i å konkurrere, for det handler om dagsform. Man er litt konkurransemenneske og tøyer grensen. Av og til må man bare presse seg litt.

Bodøløpet 2011

PIGGET: Jens Willy Barosen pigget for harde livet under Bodøløpet.

Foto: Håvard Karlsen / NRK

Med fullt av smilende nordlendinger i treningstøy på en varm sommerdag, så er det mye som tyder på at arrangørene legger opp til flere slike gateløp fremover.

– Det var en bra tradisjon for Bodøløpet for 10 år siden, men så har den ligget brakk av flere årsaker. Nå vil vi ha tradisjonen tilbake ved å arrangere Bodøløpet 2011.

Konkurranse for Kråkesølv

For Kråkesølv fungerer løpet som enda en mulighet for å konkurrere litt med kompisene.

– Vi har ferie fra bedriftserien i bowling, så vi må overføre konkurransen til en annen arena, så da passer Bodøløpet fint, forteller Kristoffer Unstad.

Mens Thomas Litangen og Kristoffer Unstad deltok på 10-kilometeren, løp Petter Unstad halvmaraton.

– Jeg har vært nervøs, men når jeg har bestemt meg for noe, så gjennomfører jeg det, gliser Petter Unstad.