Hopp til innhold

Barnevernsinstitusjon totalskadd etter brann

Beboere og ansatte er evakuert etter en brann i et internatbygg ved en barnevernsinstitusjon i Fauske i Nordland. Vitner forteller om åpne flammer og kraftig røykutvikling.

brann Røvika ungdomssenter i Fauske

OVERTENT: Internatbygningen ved Røvika ungdomssenter var overtent mandag kveld. VIDEO: RONALD JACOBSEN

– Brannvesenet forlot brannstedet i 01-tiden i natt. Vi starter med teknisk og taktisk etterforskning mandag morgen for å finne brannårsaken, sier operasjonsleder Tommy Bech ved Nordland politidistrikt.

Politiet fikk melding om brannen ved Røvika ungdomssenter klokka 21.15 mandag kveld. Det ble observert åpne flammer og kraftig røykutvikling. Alle nødetatene rykket ut til stedet.

– Alle beboerne og de ansatte er evakuert og gjort rede for, sa operasjonsleder Kai Eriksen til NRK like etter klokka 22 mandag kveld.

Brannårsaken ukjent

Brann i Røvika ungdomssenter

I 22.30-tida ankom en stigebil fra brannvesenet i Bodø for å delta i slokkingen.

Foto: Ronald Jacobsen

Røvika ungdomssenter er en akuttinstitusjon for ungdom mellom 13–18 år. Institusjon har åtte plasser. Ifølge VG er det to barn som bor på internatet i dag.

Klokka 22 var det klart at bygningen var overtent. I 22.30-tida ankom en stigebil fra brannvesenet i Bodø for å delta i slokkingen.

Det er ikke kjent hva som var årsaken til brannen ved barnevernsinstitusjonen.

– Det er altfor tidlig å si noe om. Nå settes alle ressurser inn på å slokke brannen og hindre at flammene sprer seg, sa Eriksen sent mandag kveld.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til omkringliggende bygninger.

Brann på Røvika ungdomssenter

Det er ingen fare for at brannen skal spre seg til omkringliggende bygninger.

Foto: Ronald Jacobsen