NRK Meny
Normal

Konradsen tar over for Badou

Morten Ågnes Konradsen skal fylle tomrommet Badou etterlot seg i Glimt-troppen.

Morten Ågnes Konradsen

Morten Ågnes Konradsen (i gult) var i dag i startelleveren mot Start.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Bodø/Glimt jakter klubbens sjette strake seier i kveldens eliteseriekamp mot Start. Det vil eventuelt bli ny klubbrekord. For aldri før har de helgule fra Bodø vunnet seks kamper på rad på det øverste nivået.

– Det er kjempegøy at vi kan ta rekord, og det vil være kjempeartig om vi faktisk gjør det, men det er de tre poengene som er det viktigste. Det er en veldig viktig kamp for både oss og Start, sier Glimts assistentrener, Aasmund Bjørkan og legger trykk på «viktig».

Vi må bare fokusere på oss selv, vi har spilt godt i fem-seks kamper. Vi må være den beste utgaven av oss selv, og gi 100 prosent i hver kamp, sier han.

«Badou»-erstatter klar

Kampen blir den første etter salget av Bodø/Glimts senegalesiske midtbanegeneral, Papa «Badou» Ndiaye. Nå står en 19 år gammel bodøværing klar for å ta ansvaret.

Mikael Norø Ingebrigtsen

Bodø/Glimts Morten Ågnes Konradsen er klar for å ta over etter 'Badou'. Her fra cupkampen mot Tromsø i fjor.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

– «Badou» er en klassespiller, som har vært veldig viktig for Glimt de siste sesongene. Det er en stor oppgave, men det har ligget i kortene. Rollen passer meg, sier Morten Ågnes Konradsen.

Konradsen har flere ganger prøvd seg for Glimts A-lag, og for tre uker siden spilte han fra start mot Molde. Det endte i ett mål og tre poeng for 19-åringen og Bodø/Glimt.

– Jeg har blitt drillet inn i indreløperrollen etter at klubben skjønte at «Badou» skulle dra. Tidligere har jeg spilt mye ving, men jeg er glad for at jeg får spille på midtbanen. Det er der jeg trives best og helst vil spille, sier han.

Bodø/Glimt har hele tiden vært klar på at Konradsen skulle ta over når Badou forsvant.

– «Badou» er en kjempegod spiller, mens Morten er en spennende unggutt. Han skal få løse oppgaven på sin måte, det er veldig viktig å la Morten være Morten og ikke tro at Morten skal være «Badou». Han er en god fotballspiller. Om han gjør rollen til sin egen holder han nivået, sier Bjørkan.

Aasmund Bjørkan

Glimts assistenttrener, Aasmund Bjørkan tror Morten Konradsen finner sin plass på Glimt-laget.

Foto: Niklas Aune Johnsen / NRK

– Som en bunnkamp

Glimt har vært i storform den siste tiden, og har gått seirende av matta de siste fem kampene.Laget har klatret godt på tabellen og befinner seg på en 9. plass etter 18 kamper.

Søndagens motstandere fra Kristiansand ligger fire poeng bak, på en 12. plass. Konradsen mener Glimt må angripe kampen som om det var en bunnkamp.

– Vi må nullstille, og gå inn i kampen som om det var en bunnkamp. Start har press på seg og har vært i dårlig form. De kommer hit for å kjempe med alt de har. Da må vi gjøre det samme å sørge for at vi vinner, sier unggutten, som gleder seg til å ta fatt på sin nye rolle i klubben.

– Jeg gleder meg veldig.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.