NRK Meny
Normal

Kongen åpnet Svolværs nye skole

1.klassingene i Svolvær takket kongen for besøket med å gi han fine tegninger. I dag var det fest i Lofotbyen da Kong Harald V åpnet nye Svolvær skole.

Kongen fikk tegninger hos førsteklassingene i Svolvær

FIKK TEGNINGER: Kong Harald fikk tegninger hos 1.klassingene i Svolvær da han åpnet den nye skolen deres.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Omlag 500 elever, deriblant tre førsteklasser med rundt 20 elever i hver klasse, startet i dag på det nye skoleåret ved Svolvær skole.

Nye lyse lokaler

Rektor Aase Karlsen tok i mot elever og lærere i nye lyse lokaler mandag morgen, mens de måtte vente i spenning på det storfine besøket til senere på dagen.

Mandag ettermiddag rundt klokka 16 ble Svolvær skole formelt åpnet av Kong Harald.

Fra åpning av skole i Svolvær

GLEDENS DAG: For rektor Aase Karlsen (til venstre i bildet) var det spesielt å få storfint besøk på første skoledag. SE VIDEO

Moderne skolebygg

Den gamle skolen i Svolvær ble revet for å gi plass til en ny skole på samme tomt. Elever og lærere har levd en omflakkende tilværelse rundt omkring i byen for å holde skolen igang mens byggearbeidene har pågått.

I siste liten ble skolebyggene ferdig, og Svolvær kan smykke seg med landets kanskje mest moderne skole. Klimaanlegg og full internetttilgang på hele skolen er blant fasilitetene i det som ellers framstår som en praktisk og nøktern skole.

Kristin Schultz og Johanne Svenning synger for kong harald

SYNGER FOR KONGEN: Kristin Schultz og Johanne Svenning synger for Kong Harald V.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Verdt alle pengene

Mange kom på den første skoledagen for å se på den nye skolen som har kostet drøye 200 millioner kroner.Det gir en merutgift på kommunebudsjettet på 12 millioner i året.

– Men det er det verdt, mener Svolværelevene.

Svolvær skole åpnes

MYE FOLK: Svolvær skole ble mandag åpnet av Kong Harald V. Sola sørga for ei ekstra fin ramme rundt den høytidelige åpninga.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.