Kongen åpnet Svolværs nye skole

1.klassingene i Svolvær takket kongen for besøket med å gi han fine tegninger. I dag var det fest i Lofotbyen da Kong Harald V åpnet nye Svolvær skole.

Kongen fikk tegninger hos førsteklassingene i Svolvær

FIKK TEGNINGER: Kong Harald fikk tegninger hos 1.klassingene i Svolvær da han åpnet den nye skolen deres.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Omlag 500 elever, deriblant tre førsteklasser med rundt 20 elever i hver klasse, startet i dag på det nye skoleåret ved Svolvær skole.

Nye lyse lokaler

Rektor Aase Karlsen tok i mot elever og lærere i nye lyse lokaler mandag morgen, mens de måtte vente i spenning på det storfine besøket til senere på dagen.

Mandag ettermiddag rundt klokka 16 ble Svolvær skole formelt åpnet av Kong Harald.

Fra åpning av skole i Svolvær

GLEDENS DAG: For rektor Aase Karlsen (til venstre i bildet) var det spesielt å få storfint besøk på første skoledag. SE VIDEO

Moderne skolebygg

Den gamle skolen i Svolvær ble revet for å gi plass til en ny skole på samme tomt. Elever og lærere har levd en omflakkende tilværelse rundt omkring i byen for å holde skolen igang mens byggearbeidene har pågått.

I siste liten ble skolebyggene ferdig, og Svolvær kan smykke seg med landets kanskje mest moderne skole. Klimaanlegg og full internetttilgang på hele skolen er blant fasilitetene i det som ellers framstår som en praktisk og nøktern skole.

Kristin Schultz og Johanne Svenning synger for kong harald

SYNGER FOR KONGEN: Kristin Schultz og Johanne Svenning synger for Kong Harald V.

Foto: John Inge Johansen / NRK

Verdt alle pengene

Mange kom på den første skoledagen for å se på den nye skolen som har kostet drøye 200 millioner kroner.Det gir en merutgift på kommunebudsjettet på 12 millioner i året.

– Men det er det verdt, mener Svolværelevene.

Svolvær skole åpnes

MYE FOLK: Svolvær skole ble mandag åpnet av Kong Harald V. Sola sørga for ei ekstra fin ramme rundt den høytidelige åpninga.

Foto: John Inge Johansen / NRK