NRK Meny
Normal

Kommunikasjonen sviktet

Politiet på Helgeland innrømmer at de ikke informerte ambulansepersonellet om at politioverbetjent Olav Kildahl var blitt knivstukket.

Politimester Håvard Fjærli

BEKLAGER: – Det er selvsagt beklagelig at informasjonen om knivstikkingen ikke ble videreformidlet til AMK tidlig nok, sier Håvard Fjærli.

Foto: NRK

Ambulansepersonellet gikk rett inn i huset til gjerningsmannen uten at de fikk beskjed om at politimannen var knivstukket, og at de kunne være i fare, skriver Rana Blad.

Politimester Håvard Fjærli bekrefter overfor avisen at det var politiets operasjonssentral som ikke fikk videreformidlet denne viktige informasjonen raskt nok til AMK.

Handlet riktig

Ifølge andre medier har det blitt sagt at det var den kvinnelige politistudenten som var med Kildal ut for å hente den psykiatriske pasienten, som ikke varslet fra at det dreide seg om knivstikking.

Kriminalsjef Arne Hammer i Salten politidistrikt, som etterforsker drapet, ønsker ikke å gå i detaljer om hvor svikten skjedde, men på direkte spørsmål om politistudenten varslet om at det dreide seg om knivstikking, sier Hammer at de har hørt gjennom lydloggene og det danner et klart bilde av hva som skjedde.

– Vi har inntrykk av at politistudenten handlet veldig riktig, sier kriminalsjefen til avisen.

Viktig informasjon kom ikke fram

Svein Arne Monsen, leder AMK og ambulanse, Helgelandssykehusetet

Sjefen for AMK-sentralen på Helgeland, Svein Arne Monsen.

Foto: Frank Nygård / NRK

Sjefen for AMK-sentralen på Helgeland, Svein Arne Monsen har tidligere fortalt at de ikke hadde informasjon om at deres personell kom til et område som kunne være farlig. Politimester Håvard Fjærli vedgår at informasjonen ble borte på grunn av den hektiske situasjonen som oppstod.

– Det framstår som klart at politistudenten opplyste til operasjonssentralen at Kildal var blitt knivstukket. Det er mulig at det i en hektisk situasjon ikke ble meldt videre til AMK, at det bare ble meldt at en politimann var skadet.

– Det er selvsagt beklagelig at informasjonen om knivstikkingen ikke ble videreformidlet til AMK tidlig nok, sier Håvard Fjærli.

Kriminalteknikere jobber i huset i Mo i Rana der en en politibetjent onsdag ble drept

Her jobber kriminalteknikere i huset i Mo i Rana hvor en en politibetjent ble drept 21. april.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix