Varaordfører raser mot ordfører

– Ordføreren har ikke gjort jobben sin, mener varaordføreren. Politikerne i Steigen krangler så busta fyker om kommunesammenslåing.

Varaordfører i Steigen, Fred Eliassen (Ap)

Varaordfører i Steigen mener at ordføreren har sviktet i sitt arbeid. Han mener også at kommunen burde utrede en sammenslåing med Bodø.

Foto: Ola Helness / NRK

Varaordfører i Steigen, Fred Eliassen fra Arbeiderpartiet, mener ordfører Asle Schrøder fra Senterpartiet ikke gjør jobben sin.

Eliassen mener kommunen burde utredet en sammenslåing med Bodø, og ikke bare utrede konsekvensene av en storkommune i Salten.

– Der har ordføreren sviktet, sier Eliassen til NRK.

– Føler meg som et gissel

14. mai legger kommunalminister Jan Tore Sanner frem kommuneproposisjonen, der rammene for det fremtidige Kommune-Norge blir tegnet opp. Salten regionråd skal utrede mulighetene for en eventuell storkommune i Salten. Men Eliassen frykter at regionrådet ikke forvalter Steigens interesser like bra som lokale politikere.

– Jeg har sagt det til ordføreren. Det har ikke skjedd noe siden saken ble opprettet, og det vet ordføreren veldig godt. Det er kanskje derfor jeg er mest frustrert, man sitter på en måte som gissel hos et utvalg som ikke har gjort jobben sin, sier Eliassen.

Ordfører Asle Schrøder i Steigen (Ap)

Ordføreren er lei varaordførerens utspill i saken om kommunesammenslåing.

Foto: Lars Bjørn Martinsen / NRK

Kommuneledelsen i Steigen satte ned et utvalg for drøyt ett år siden for å utrede en sammenslåing med Bodø. Et utvalg Eliassen selv er med i.

– Jeg ivrer etter å få videreført samtalene med Bodø kommune selv om jeg vet at Salten regionråd også skal utrede en storkommune, men her er det lov å ha to tanker i hode samtidig, sier Eliassen.

Avviser kritikken

Ordfører Asle Schrøder sier at han begynner å bli lei varaordførerens utspill i denne saken. Han avviser kritikken og sier at han følger det kommunestyret har bestemt.

– At jeg ikke har gjort jobben min, er i hvert fall tull. Vi hadde dette to ganger på sakskartet i løpet av fjoråret, og vi har hatt det i år også. Jeg følger det kommunestyret sier.

– Kommunestyret sier at det skal tas opp i regionrådet, og da må det bli på den måten, avslutter Schrøder.