Kommuneoverlege i Nordland midlertidig suspendert

Statens helsetilsyn har suspendert kommuneoverlegen i Rødøy i Nordland. Legen er tiltalt for uprovosert, grov vold.

Kommunehuset i Rødøy

Kommunehuset i Rødøy.

Foto: Kari Skeie / NRK

Statens helsetilsyn har besluttet å suspendere autorisasjonen til kommuneoverlegen i Rødøy i seks måneder. Bakgrunnen er at kommuneoverlegen skal i retten i høst, tiltalt for uprovosert, grov vold, skriver Avisa Nordland.

Statens helsetilsyn ble kjent med tiltalen 3. juni i år via Nordland politidistrikt, og tar utgangspunkt i at kommuneoverlegen sto bak den straffbare handlingen. Dette har han bestridt gjennom sin advokat, som har uttalt at kommuneoverlegen ikke erkjenner straffskyld, skriver avisa videre.

– Statens helsetilsyn finner det tilstrekkelig sannsynliggjort at du har begått handlingen du er tiltalt for, heter det i vedtaksdokumentet.

I tillegg går det fram i dokumentet at legen anses å være til fare for sikkerheten i helse- og omsorgstjenesten.

Har tidligere opprettet tilsynssak

Fylkesmannen i Nordland har også tidligere opprettet tilsynssak mot overlegen, etter klager fra både pasienter og andre leger. Saken er fremdeles til behandling.

Kommunelegen har også jobbet med begrenset autorisasjon siden februar 2015 fordi Statens helsetilsyn i januar 2014 konkluderte med at han blant annet hadde forfalsket resepter, skriver NTB.

Avisa Nordland har bedt kommuneoverlegen om tilsvar, uten respons fra ham selv eller hans advokat. Også NRK har forsøkt komme i kontakt for tilsvar, uten å lykkes.

Beholder sin lønn

Olav Terje Hoff

Ordfører Olav Terje Hoff i Rødøy kommune.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Ordfører Olav Terje Hoff forteller til NRK at det fra kommunes side ble besluttet at mannen skulle ta permisjon fra sin stilling idet siktelsen var klar.

– At Statens helsetilsyn har suspendert i etterkant av det, kom vel kanskje ikke som noen overraskelse.

Mannen vil beholde sin lønn frem til rettssaken er ferdig. Deretter vil det bli vurdert hva som skjer videre.

– Blir han frikjent, så vil det være naturlig at han får komme tilbake i jobb, sier Hoff.