NRK Meny
Normal

Kommuneoverlege dømt for uprovosert vold

En kommuneoverlege i 40-årene er dømt til fengsel for å uprovosert ha slått til en mann med knyttet neve, slik at den fornærmede pådro seg hjernerystelse og flere brudd i ansiktet.

Hall Toll

Det var på utestedet Hall Toll i Stavanger i fjor at kommuneoverlegen gikk til angrep på en mann.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

Kommuneoverlegen i 40-årene er i Stavanger tingrett dømt til fengsel i ett år og tre måneder for voldsbruk, bruk av narkotika og bilkjøring i ruspåvirket tilstand.

Han er videre dømt til å betale 75.000 kroner i erstatning til mannen som ble utsatt for den uprovoserte volden. Legen er også fradømt sertifikatet i 12 måneder.

Legen er fortsatt ansatt i nordlandskommunen, men har permisjon i påvente av utfallet i saken, ifølge rådmannen. Tiltalte ble også fratatt autorisasjonen som lege etter at tiltalebeslutningen ble utferdiget.

Anne Elisabeth Kroken

Dommen blir anket ifølge kommuneoverlegens forsvarer Anne Kroken.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Legens forsvarer Anne Kroken sier til NRK at dommen vil bli anket.

– Min klient er svært fortvilet over dommen. Dommen blir anket i sin helhet. Vi er uenige i rettens bevisbedømmelse og mener det er flere feil ved rettens saksbehandling, sier Kroken.

Erkjente ikke straffskyld

Legen erkjente ikke straffskyld for noen av forholdene da rettssaken startet i Stavanger tingrett 26. oktober i år.

Det var natt til 1. november i fjor på en Halloween-fest på nattklubben Hall Toll i Stavanger at den uprovoserte volden skal ha funnet sted.

Halloween-fest

Ifølge dommen skal tiltalte ha slått den fornærmede mannen – som var utkledd som prest – så hardt med knyttet neve at han fikk hjernerystelse og brudd i kinnben, neseben, øyehulen og kjeven. Skadene førte til at fornærmede ble innlagt på sykehus og måtte opereres samme natt. Etter operasjonen ble han sykmeldt i to uker.

– Karakter av overfall

Det skal ikke ha vært noen foranledning til volden, ifølge dommen.

– Tiltalte slo med bevissthet om at handlingen sikkert ville påføre fornærmede kroppsskade. Slaget var så kraftig at tiltalte var seg bevisst at slaget hadde grov kroppsskade til følge. Handlingen har karakter av overfall, heter det i dommen.