NRK Meny
Normal

Kom over i motsatt kjørefelt og traff bergvegg

Føreren av en personbil er fraktet til sykehus etter at han kom over i motsatt kjørefelt og traff bergveggen og en lastebil på riksvei 80.

Trafikkulykke på Bertnes

En personbil traff fjellveggen og denne lastebilen på riksvei 80 på Bertnes. Føreren av personbilen er fraktet til Nordlandssykehuset, mens føreren i lastebilen er uskadd.

Foto: Kenneth Haeger

– Føreren i personbilen er fraktet til Nordlandssykehuset. Mannen var ved bevissthet på stedet. Utover det kjenner vi ikke skadeomfanget, opplyser operasjonsleder Elisabeth Eide ved Salten politidistrikt.

Kom over i motsatt kjørefelt

Trafikkulykke på Bertnes i Bodø

Føreren av personbilen er fraktet til Nordlandssykehuset.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

Politiet fikk melding om ulykka på riksvei 80 på Bertnes inn til Bodø klokka 14.05. En personbil hadde kommet over i motsatt kjørefelt og truffet en bergvegg. Deretter skal bilen ha truffet en lastebil.

Sjåføren i lastebilen forteller til NRK at han forsøkte å svinge unna, men at sammenstøtet ikke var til å unngå. Selv slapp lastebilsjåføren fra ulykken uten skader.

– Kunne endt verre

Innsatsleder Kristian Karlsen i Salten politidistrikt sier personbilen var på vei ut fra byen da ulykken skjedde. Han er ikke i tvil om at ulykken kunne fått et verre utfall.

– Nå kjenner vi ikke til skadeomfanget til sjåføren, men denne ulykken kunne fått et mer alvorlig utfall, sier Karlsen til NRK.

Diesel i veibanen

– Personbilen er skadet, og fraktet vekk av bilberger. Det er dieselsøl i veibanen og brannvesenet er fortsatt på stedet. Ett felt er åpnet og trafikken dirigeres manuelt på stedet, sier Eide til NRK.

Kommunikasjonssjef Randi Angelsen hos Nordlandssykehuset opplyser at de har tatt imot en person.

– Vedkommende er stabil, og ikke alvorlig skadet. Han blir til observasjon.

Trafikkulykke på Bertnes

Det er oljesøl i veibanen og politi og brannvesen er fortsatt på stedet.

Foto: Sigurd Steinum / NRK