Kobler inn Spesialenheten etter trafikkulykke i Narvik

Politiet i Narvik har varslet Spesialenheten for politisaker etter at en 17-åring uten førerkort havnet på taket inne i Fagernestunnelen i Narvik i går kveld.

Laster kart, vennligst vent...

KOBLER INN SPESIALENHETEN: – Det jeg kan si er at vi har varslet spesialenheten for politisaker, noe som er obligatorisk i slike saker, sier politistasjonssjef Ben-Inge Eriksen.

– Etterforskninga er så langt i en veldig tidlig fase. Vi har mange vitner som har observert dette både før under ulykka, og disse venter vi på å få avhørt, sier konstituert politistasjonssjef Ben-Inge Eriksen til NRK.

Eriksen forteller at politiet på nåværende tidspunkt ikke vet så veldig mye om hendelsesforløpet.

– Det jeg kan si er at vi har varslet Spesialenheten for politisaker, noe som er obligatorisk i slike saker. Vi har varslet dem, men jeg vet ikke hva de eventuelt vil gjøre videre, fortsetter Eriksen.

– Kan vente seg straffereaksjon

Et øyenvitne Fremover har snakket med, sier at han så vidt unngikk frontkollisjon med 17-åringen ved å vrenge bilen opp på fortauet i tunnelen. Han forteller også at 17-åringen kjørte uten lys og at det var åpenbart at politiet lå på hjul.

På spørsmål om politiet lå på hjul etter den aktuelle bilen, sier politistasjonssjefen at det er en definisjonssak.

– Det kommer an på hva du mener med å følge etter bilen. Om spørsmålet er forfølgelse av motorvogn, så har jeg ikke fått klarhet i det så langt. Jeg kan heller ikke kommentere om politipatruljene befant seg i umiddelbar nærhet av bilen.

– Var politiet i tunnelen da ulykken skjedde?

– Ja, det kan jeg bekrefte. Nå etterforsker vi saken på vanlig måte, så får vi se hva som kommer ut av det.

– Kan 17-åringen vente seg en straffereaksjon?

– Ja, det kan han nok, avslutter Eriksen.

Vi har varslet spesialenheten for politisaker, noe som er obligatorisk i slike saker.

Ben-Inge Eriksen / Politistasjonssjef

Selv om Spesialenheten er koblet inn i saken, har de ikke besluttet å setter i gang noen form for etterforskning på nåværende tidspunkt, opplyser etterforskningsleder Thomas Nordberg.

– Det er av betydning at det ikke er snakk om personskader, sier han.

Spesialenheten vil bli holdt orientert av det lokale politiet utover dagen i dag.

– Hva vet Spesialenheten om den angivelige politijakten?

– Det er ikke avklart, men det vil ha betydning for en eventuell etterforskning om det er snakk om en forfølgelsessituasjon eller ikke. Det er et av temaene vi kikker på, og også her blir vi orientert av lokalt politi.

Kjørte i tunnelveggen

Det var i 19-tida at politiet fikk tips om aggressiv kjøring i Narvik sentrum, og at den unge sjåføren på 17 år skal ha kjørt E6 sørover.

Politiet rykket ut for å stanse villmannskjøringen, og da 17-åringen kjørte inn i Fagernestunnelen hadde gutten en politipatrulje foran seg, i tillegg til en bak.

Gutten skal ha kjørt forbi flere biler inne i tunnelen, før ferden endte i tunnelveggen inne i Fagernestunnelen sør for Narvik i 19.30-tida onsdag.

Før bilen gikk rundt traff den unge sjåføren bilen foran, og både 17-åringen og den mannlige sjåføren i den andre bilen ble fraktet til Narvik sykehus etter sammenstøtet.

Pressevakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset i Nord-Norge bekreftet onsdag kveld at Narvik sykehus mottok to tenåringer til behandling etter ulykken i Fagernestunnelen, men at ingen av dem er alvorlig skadet.