Fra Ofoten tingrett
Foto: Markus Thonhaugen / NRK

Knivdrap i Narvik

Oppsummert

En 24 år gammel mann fra Ballangen er i Ofoten tingrett dømt til 15 års fengsel for drap og drapsforsøk. Drapet skjedde i november 2017 på Skjombrua i Narvik. Drapsmannen ble erklært tilregnelig.

 • Fikk 15 år, trekker anken

  Mannen som fikk 15 års fengsel for å ha drept en person med kniv og forsøkte å drepe en annen, trekker anken. Det skjer etter at den sakkyndige rapporten sier at gjerningsmannen er tilregnelig. Drapet skjedde på Skjombrua i Narvik i november i fjor.

 • 24-åring anker dom for knivdrap

  24-åringen som er dømt til 15 års fengsel for drap og drapforsøk etter en knivstikking i Narvik i 2017, anker nå dommen. Mannen hevdet først å ha handlet i selfvorsvar, men erkjente straffskyld for drap i Ofoten tingrett i oktober i år.

 • Ber om 478.000 i oppreisning

  Bistandsadvokaten for de etterlatte ber om 200.000 til hver av foreldrene samt økonomisk tap i forbindelse med begravelse og diverse tilsvarende kroner 78.000.

 • Ber om 15 års fengsel

  Aktor Jorild Steindal prosederer i retten nå. Hun sier 13 års fengsel er rettspraksis isolert sett for drapet på Martin Liebraaten mens 7–8 år vil være riktig sett isolert for drapsforsøket mot Harstadmannen. En vanskelig barndom er ikke formildende ved så alvorlige forbrytelser, sier Steindal, som konkluderer med at 15 års fengsel vil være riktig straff.