Klart for bortekamp

Bodø/Glimt møter Lyn til årets første bortekamp i eliteserien i fotball. Trener Kåre Ingebrigtsen er optimist.

Bodø/Glimt, trener Kåre Ingebrigtsen

Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen er optimistisk foran møtet med Lyn på Ullevaal søndag.

Foto: Ola Helness / NRK

- Vi har brukt denne uka til å terpe på formasjoner, struktur og roller i laget. Vi føler vi er enda bedre forberedt nå enn vi var mot Ham Kam, og reiser til Oslo med optimisme.

Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen lover at Glimt skal angripe for å prøve å kapre med seg poeng hjem til Bodø.

- Vi går ut offensivt. Vi må spille på det vi er gode til, og det er å angripe. Så skal vi være gode til å forsvare oss når vi må det. Men vi må reise til Ullevaal og tørre å vinne. Man må risikere noe for å vinne, men vi må også risikere i de rette øyeblikkene, sier Ingebrigtsen.

Dårlig statistikk mot Lyn

Bodø/Glimt og Lyn har møtt hverandre ti ganger i eliteserien de siste ti årene. På Ullevaal stadion har Lyn fire seiere, og Glimt bare én. På Aspmyra har Bodø/Glimt og Lyn vunnet to kamper hver, mens én har endt uavgjort.

Lagene møtte hverandre sist i cupen i fjor, da Lyn vant 1-0 etter scoring av Dylan McAllister på Ullevaal.

Sist Bodø/Glimt møtte Lyn på Ullevaal i serien var i 2005, og da måtte gultrøyene reise hjem til Bodø med 0-6 tap. Glimt var allerede klare for nedrykk, mens Lyn sikret seg bronsemedaljer i serien med de tre poengene.

I oppgjøret på Aspmyra samme sesong tok også Lyn de tre poengene, med 3-1 seier over Glimt.

Forventer en jevn kamp

Lyn-supporterne i Bastionen skriver på sin hjemmeside at de venter en jevn og åpen kamp mot Bodø/Glimt.

Kåre Ingebrigtsen ble imponert over Lyns innsats mot Rosenborg på Lerkendal forrige helg.

- Lyn var bra på Lerkendal, og de er et bra fotballag. De har ikke de store stjernene, men er et jevnt besatt og hardtarbeidende lag. Det blir en stor utfordring for oss å reise ned dit og ta poeng, men det er vi fullt kapable til å gjøre.

Ingebrigtsen fykter ikke at en gjørmete bane skal skape problemer for Bodø/Glimt.

- Hvis matta er dårlig går det nok like mye ut over Lyn som det går ut over oss, sier han.

Hyggelig gjensyn for flere

For flere av spillerne på Bodø/Glimt er Lyn et lag de kjenner godt fra før. Mounir Hamoud, som satte inn 2-0 for Glimt mot Ham Kam i serieåpningen, var Lyn-spiller i 2004 og 2005.

Glimt-kaptein Runar Berg spilte i Lyn i 2001, da laget var nyopprykket fra 1. divisjon. Lyn hentet Berg fra italienske Venezia, og han ble en av lagets viktigste spillere. Året etter var Berg tilbake i Glimt, hvor han har vært siden. Far Harald "Dutte" Berg regnes dessuten som en klubblegende både i Bodø/Glimt og Lyn.

Også Jan Derek Sørensen kjenner godt til klubben fra Oslo vest, hvor han spilte fra 2003 til 2005. Sørensen ble hentet til Glimt fra Lyn i vinter, men mister kampen i morgen på grunn av skade.

Forventet lagoppstilling for Bodø/Glimt (4-3-3):

Pavel Londak - Stig Johansen, Alo Bärengrub, Per Verner Vågan Rønning, Willis Forko - Stian Theting, Christian Berg, Runar Berg - Mounir Hamoud, Thiego Martins, Trond Olsen.

Kampen sparkes i gang på Ullevaal stadion søndag klokken 18.00, og skal dømmes av Kjetil Sælen fra Arna Bjørnar i Bergen.