NRK Meny
Normal

Kåre kjørte på to elger på en halvtime

– Jeg føler meg rett og slett veldig heldig, forteller sjåfør Kåre Kristensen.

Skadet bil

Bilen til Kåre Kristensen har ikke så store skader, til tross for at han på søndag traff to elger.

Foto: Bilhuset Sigurd Pedersen AS

Det var rundt klokken halv åtte søndag kveld Kristensen og vennen Ottar Olufsen var ute på kjøretur fra Svolvær til Henningsvær i Lofoten, en strekning på omtrent to og en halv mil.

Men kjøreturen ble plutselig avbrutt da en elg traff bilen omtrent 40 meter før Rørvikskartunnelen, skriver Lofotposten.

– Det kom en elg hoppende som traff bilen høyt på passasjersiden på siden av frontruten, forklarer Kristensen til NRK.no.

Deretter snudde Kristensen og medpassasjeren bilen for å sjekke om elgen fortsatt lå der, men den hadde løpt av gårde.

– Så ringte vi politi og viltnemnda før vi fortsatte kjøreturen, sier han.

Men det ble ikke lange kjøreturen før de igjen måtte stoppe.

– Rett på den andre siden av tunnelen, omtrent 150 meter etter tunnelen, kjørte vi på en ny elg, forteller han.

(artikkelen fortsetter under)

Skadet bil

Bilen står nå på verksted, og skal rettes ut og lakkes om, frontruten skal skiftes, og nytt sidespeil skal settes inn.

Foto: Bilhuset Sigurd Pedersen AS

Men selv etter å ha truffet to elger, kom Kristensen og medpassasjeren fra det uskadet, og er ved godt mot.

– Det var vel verst for han som satt på passasjersiden siden det var den siden begge elgene traff på. Det var et smell, men det gikk veldig fort. Så jeg rakk ikke å tenke noe før det var over, forklarer han.

Bilen nesten uskadet

Og heller ikke på bilen ble det store skader.

– Både den første og den andre elgen traff akkurat på samme sted, så det ble faktisk ikke så store skader som det kunne ha blitt, forteller den uheldige bilføreren.

Det tror Kristensen også at han kan takke rolig kjøring for.

– Rett før tunnelen da vi traff den første elgen hadde vi en bil foran oss, og trafikken gikk i 40-50 kilometer i timen, sier han.

Skadet bil

Det var bilruten som ble verst skadet etter to møter med elg.

Foto: Bilhuset Sigurd Pedersen AS

Og også etter tunnelen gikk det fint og rolig.

– Etter tunnelen var det isete, og det var mye biler, og det er en skarp sving rett etter tunnelen. Så også der kjørte vi i omtrent 40-50 kilomete i timen, forklarer han.

Og det er Kristensen glad for.

– Jeg kjører mye på strekningen. Hadde jeg vært alene i bilen, og det ikke hadde vært annen trafikk hadde jeg sikkert kjørt i 80 kilometer som vanlig, og da kunne det vært et helt annet utfall, sier han.

Etter å ha kommet uskadet fra to elgpåkjørsler føler Kristensen seg heldig.

– Jeg føler meg rett og slett veldig heldig. Så i går da jeg leverte bilen på verkstedet kjøpte jeg meg samtidig en Viking Lotto-kupong. Det jeg opplevde på søndag er så utrolig, og antakeligvis minst like uvanlig som å vinne i lotto, tror han.

Så nå satser sjåføren på også å ha flaksen med seg under onsdagens Viking Lotto-trekning. I tillegg til å få bilen raskt tilbake fra verkstedet.

– Kjempeflaks

På bilhuset Sigurd Pedersen AS i Vesterålen er de enig i at skadene på bilen er svært små i forhold til at Kristensen har vært i kontakt med to elger.

– Han har rett og slett hatt kjempeflaks. Skadene på bilen er veldig små i forhold til at han har truffet elg i det hele tatt, og i hvert fall to elger. Som regel treffer elg midt på frontruten, og knuser da blant annet hele frontruten, forteller servicesjef Leif-Hermann Jensen hos bilhuset.

Mens på Kristensens bil er kun deler av frontruten knust. Det skjedde etter det andre møtet med elg.

– Vi gikk ut og kontrollerte bilen etter å ha truffet den første elgen. Da var ikke ruten knust, og det var ikke så store merker på bilen heller. Men etter at vi traff den andre elgen knuste deler av ruten. Utenom det har bilen små skader, sier han.

På verkstedet har de nå startet arbeidet med å gjøre bilen i stand igjen etter de to elgmøtene. Men det er ikke så mye som skal gjøres ut ifra omstendighetene.

– Frontruten skal byttes, siden på bilen skal rettes opp, bilen skal lakkeres for riper, og vi skal sette på et nytt speil. Det er helt utrolig at det ikke er mer skader. Det kunne vært mye verre, forklarer Jensen hos bilhuset.