Kjørte åtte mil med et hjul for lite

I dag tidlig stoppet politiet et vogntog med et hjul for lite ved Junkerdal tollsted i Nordland. – Sjåføren var klar over feilen, men han valgte å kjøre videre, forteller politiet.

Vogntog stoppet på Junkerdal med et hjul for lite

Vogntogsjåføren kjørte cirka åtte mil fra Fauske til tollstedet på Junkerdal på kun fem av seks hjul.

Foto: Politiet

– Det er rett og slett hårreisende. Han burde jo åpenbart ha stoppet umiddelbart, forteller operasjonsleder Jon-Inge Moen i Salten politidistrikt til NRK.

Han er alt annet enn imponert over den utenlandske vogntogsjåføren som hadde kjørte cirka åtte mil fra Fauske til tollstedet på Junkerdal på kun fem av seks hjul.

Vogntog på Junkerdal med et hjul for lite

Sjåføren var klar over hjulmangelen, men valgte likevel å kjøre videre.

Foto: Politiet

Føreren, en mann i 40-årene, ble fratatt førerkortet på stedet, mens transportmidlet hans har fått bruksforbud, skriver Avisa Nordland.

– Vi er veldig lite glad for den typen adferd. Kjøretøyet veide 46 tonn og når det mister et hjul blir det veldig ustabilt. Det er nesten utrolig at dette gikk bra, sier Moen.

– Hva har sjåføren forklart om kjøreturen?

– Han fortalte at han skulle kjøre til Sverige og at han var klar over problemet. Men han valgte å kjøre videre likevel.

– Dette tror jeg knapt jeg har hørt om før. De fleste er heldigvis så oppegående at de sørger for at kjøretøyet i god stand, konkluderer Moen.