Kjærestepar flyttet inn i bilen for å fange Pokémons

Et kjærestepar fra Bodø har flyttet inn i bilen for å fange Pokémons i Solparken. I kveld møter de spillere fra hele Bodø-området til «meet up».

Ole Marius og Helene Pokémon

Helene Fardin Aamodt og Ole Marius Andersen er klar for kveldens «meet up» i Solparken.

Foto: Privat

Det tok bare én uke fra mobilspillet Pokémon Go ble lansert til det passerte twitter i antall daglige brukere. Overivrige spillere har allerede skapt overskrifter der de har klatret på bygninger og spasert inn i private hager i jakten på de virituelle monsterne.

Et dataspill-kollektiv inviterer i kveld til et såkalt «meet up» i Solparken i Bodø. Der kan spillere møtes og jakte på Pokémons sammen med andre entusiaster.

Parken skal angivelig være et arnested for de virituelle monsterne, og flere spillere har oppdaget muligheten til å fange monsterne der. Det har kjæresteparet Helene Fardin Aamodt og Ole Marius Andersen tatt konsekvensen av.

De har parkert bilen sin like ved parken og bruker den som base for å samle «Pokémons».

– Kan man si at du bor i Solparken?

– Ja, det kan man egentlig si. I bilen har vi alt vi trenger av puter, drikke og litt energidrikker. Jeg er litt over halvveis til nivå 24 nå, energidrikker holder meg våken, forteller Ole Marius.

Veldedighet og Pokémon

Sammen med kjæresten har han spilt spillet siden 13. juli, til tross for at spillet først ble lansert i Norge 16. juli.

Leter etter pokemons

Over hele landet kan du nå finne personer som står med hodet bøyd over mobiltelefonen. Sjansen er stor for at det er Pokémon Go de spiller.

Foto: Ole Dalen / NRK

– Vi måtte lage en ny amerikansk konto så begynte vi å kjøre rundt å lete, og siden har vi spilt, foteller Helene.

Torbjørn Bang er initativtaker til «meet up»-en i Solparken i kveld. Han forteller at de håper å samle inn penger til veldedighet samtidig som de fanger «Pokémons».

– Vi håper å få så mye folk hit som mulig, så skal vi gå en tur for veldedighet og rett og slett bare ha det kjempegøy. Vi er et gamingkollektiv på syv-åtte stykker som arrangerer LAN og slike happenings rundt omkring, forteller Bang.

Ole Marius er ikke i tvil om hva han skal i kveld:

– Det blir Pokémon i kveld, det blir det!