Med Liverpool i bagasjen

Kristian Park fra Rognan har spilt med Paul McCartney. Nå satser han på musikk-karriere i Norge.

Kristian Park har utdannelse fra England. Nå satser han på musikk-karriere i Norge.

Kristian Park har utdannelse fra England. Nå satser han som musiker i Norge.

Foto: Knut Åserud

Internasjonalt etternavn

Blandt kjente heter han Kristian Kvæl. Den norske æ-en klinger vel ikke spesielt i et artistnavn, ihvertfall ikke i utlandet. Og Kristian har oppholdt seg i England de fire siste årene. Der duger Park mye bedre. Og han kaller seg altså fortsatt Kristian Park som artist.

Gikk McCartney-skola

Kristian Park er utdanna ved Paul McCartney sin kjente skole i Liverpool. Han sier han lærte utrolig mye under studiene der.

Og hvert år kommer McCartney umeldt til skolen noen få ganger, og da spiller han gjerne med utvalgte elever. Og Kristien var en av de heldige. Beatles-stjerna spilte med på Rognan-musikeren sine låter.

Utgivelse gikk i vasken

Kristian Park hadde allerede i England-perioden spilt inn flere låter for utgivelse. Men ved et uhell like før alt var ferdig ble opptakene ødelagt. En harddisc gikk i golvet, og lot seg ikke reparere. Dermed var han like langt.

Ny start i Alta

Nå har han flytta tilbake til Norge, og skal prøve å få en ny start på musikk-karriera med utgangspunkt i Alta. Et plateselskap der gir ut musikken.
Inntil videre har det kommet en singel: "Lovers & haters". Et par låter til vil bli sluppet i september.

Lyrikk på lydbok

I radioprogrammet "Musikk under polarhimmelen" får du også møte den fargerike, 82 år gamle dikterhøvdingen Kristian Halse fra Vefsn. I løpet av juni kommer han ut med diktsamlinga "Min Løynde Blom" på lydbok.

HØR: Musikk under polarhimmelen med Kristian Park og Kristian Halse

Alt om: Musikk under polarhimmelen

Lenke til Musikk under Polarhimmelen som podkast