NRK Meny
Normal

Dropper tannlegestudiene

Svømmeren Katharina Stiberg har takket nei til studieplassen ved Universitetet i Tromsø. Stiberg satser nå fullt og helt mot OL i London i 2012.

Katharina Stiberg

REKORDER: Katharina Stiberg(21) innehar per 6. august 2010 en nordisk seniorrekord, seks norske seniorrekorder og seks norske juniorrekorder.(Kilde wikipedia)

Foto: Sezer / Scanpix/Reuters

Katharina Stiberg bor og trener i Tromsø, og hadde planlagt å ta tannlegestudiet på deltid ved siden av svømmingen. Men nå er planene endret.

Dropper studier

Tidligere denne måneden var det EM i Budapest. Stiberg kom da til semifinalene både på 100 meter bryst og 50 meter bryst.

Men avisa Fremover skriver at EM viste at veien til verdenstoppen er lang, og at Stiberg har bestemt seg for å satse helt og fullt på svømmingen. Hun har derfor sagt fra seg studieplassen ved Universitetet i Tromsø.

– Jeg hadde tenkt å begynne på tannlegestudiet. Men når jeg ser realistisk på det, så tror jeg det blir vanskelig når jeg ønsker å satse så hardt som jeg gjør, sier Katharina Stiberg.

Planen var å ta første året på tannlegestudiet over to år.

– Men da ville jeg vært borte fra jeg gikk ut døra klokka seks om morgenen til sju-halv-åtte om kvelden, etter full skoledag og tre-fire treninger. Så det hadde vært litt mye, sier Stiberg.

Resultater fra EM

Stiberg kavalifiserte seg til semifinale på 50 meter bryst under EM i Budapest, men klarte ikke å nå finalen. Hun kom også til semifinalen på 100 meter bryst, og endte opp på en 15.plass totalt.

Katharina Stiberg tok sin første NM-medalje allerede som 15-åring, og har siden den gang tatt en rekke NM-gull og satt mange rekorder.

Les også: Stiberg røk ut i semifinalen

Les også: Ingen EM- finale for Nordlandsjente

Prioriterer svømmekarrieren

Nå nyter Stiberg en velfortjent ferie, men så er det fullt fokus på svømmingen igjen.

– Jeg har veldig lyst til å satse på svømmingen. Når jeg er så heldig at jeg kan få drive på med det, og reise så mye som jeg gjør, så er det greit at jeg kan gjøre det nå. Jeg kan liksom ikke bestemme meg når jeg er 35 at hei, - nå vil jeg satse på svømmingen.

Stiberg vil videreutvikle seg både fysisk og mentalt, og vil få profesjonell hjelp fram mot OL i 2012.

– Jeg skal få hjelp til coaching både her i Bjerkvik, og ved Olympiatoppen i Oslo.Og hvis det trengs, komme til idrettspsykolog så jeg kan bli litt tøffere i hodet. For det er nok absolutt mye der jeg har noe å hente, sier Stiberg.