Kastet mann ned i steinur og sparket til politiet

Mannen som i natt ble kastet ned i en steinur, er lagt inn på kirurgisk avdeling med moderate skader. Pågripelsen av gjerningsmannen ble utfordrende for politiet.

Laster kart, vennligst vent...

Klokken 02 natt til lørdag fikk politiet melding om at en person hadde kastet en annen mann utenfor moloen og ned i en steinrøys på Sleneset i Lurøy kommune på Helgeland.

– Det har vært en fest på Sleneset, og lensmannen skulle innom for å sjekke. Da han kom til stedet var det kaotisk, sier Christina Sørensen, operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt til NRK.

Ble hentet med helikopter

To menn, begge i 20-årene, var involvert i hendelsen. Da lensmannen kom til stedet hadde andre festdeltakere lagt den mistenkte i bakken. Den fornærmede lå i steinene på motsatt side av moloen.

– Det så ut som alvorlige skader og ekstra politiressurser og ambulansehelikopter ble tilkalt, sier Sørensen.

Politiet kom til stedet med båt fra Sandnessjøen.

Mann pågrepet

Men patruljen fikk problemer da de skulle pågripe mannen, som er kjent av politiet fra tidligere.

– Det utviklet seg til et basketak da politiet skulle pågripe mannen. Han var utagerende og sparket en polititjenestemann som ble skadet, forteller operasjonslederen.

Mannen i 20-årene ble pågrepet og fraktet sentralarresten. Han anmeldes for vold mot polititjenestemann i tillegg til legemsbeskadigelse.

Moderate skader

På sykehuset i Sandnessjøen ligger nå den fornærmede mannen i 20-årene på kirurgisk avdeling.

– Skadene er moderate, men uavklarte. Mannen er fortsatt under utredning. Tilstanden er stabil, melder Helgelandssykehuset i Sandnessjøen til NRK.

Politiet gjør videre avhør og etterforsker saken.