NRK Meny
Normal

Kan melde om økning fra i fjor

Det er ennå tidlig i tellingen, men fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen kan allerede nå melde om at folk i Nordland gir mer penger enn i fjor.

I skrivende stund er det samlet inn drøye 77 millioner til Flyktninghjelpen gjennom bøssebærer over hele landet.

Økning fra i fjor

Tallene for Nordland er ikke klar helt ennå, men fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen, Roger Andreassen, kan allerede nå melde om en økning fra i fjor.

– Vi begynner å se at det er økning fra i fjor. På Vestvågøy er det for eksempel i enkelte områder en økning på 40 prosent. Vi er sikre på at Nordland har gitt mer enn i fjor, men vi vet ikke hvor mye ennå, sier han.

Han er meget godt fornøyd med gjennomføringen av årets TV-aksjon.

– Folk viser stor giverglede og vi har hatt flere bøssebærer enn noen gang, forteller han.

Rundt 3000 personer har gått fra dør-til-dør i Nordland i dag, og det ser altså ut til at de drøye 4,7 millionene som ble samlet inn i bøssene i fjor, vil bli slått.

Endelig tall ikke klare

Hvor mye bøssebærerne greier å samle inn, vil vi få vite i løpet av maratonsendingen på NRK søndag kveld.

Men den endelige totalen, inkludert bidragene fra næringsliv, selskaper og organisasjoner, blir ikke klar før en av de nærmeste dagene.

Til sammen skal 100.000 bøssebærere banke på over 2 millioner dører, så alle nordmenn skal få mulighet til å bidra til innsamlingen, som i år går til Flyktninghjelpen.

Spent generalsekretær

Det var en spent generalsekretær Elisabeth Rasmusson som var med
på direkten fra studio på Marienlyst.

– Aksjonen er grundig forberedt, men spenning og nervøsitet er knapt til å unngå når jeg tenker på alt de har gjort for oss, de mange som har vært involvert i forberedelsene, fra 7.000 frivillige i kommunene, speideren og fagbevegelsen til skoler og bedrifter av alle slag, sa Rasmusson til NTB da aksjonen startet.

Hun bekrefter at henvendelsene strømmet på gjennom helgen fra frivillige som ønsket å gjøre en innsats for Flyktninghjelpen og deres innsats for mennesker på flukt fra krig, konflikter og naturkatastrofer.