Hopp til innhold

Kan ende med rettssak i rettssalen som ble ødelagt i stormen

I de samme lokalene som ble ødelagt av stormen i Mosjøen, kan rettssaken som skal avgjøre skylden bli holdt.

Ødeleggelsene etter smellen var store. Verst gikk det utover Justisbygget. I taket over rettslokalene er det et stort hull og der regner det nå inn.

VIDEO: Ødeleggelsene etter stormen var store. Verst gikk det utover Justisbygget. I taket over rettslokalene var det et stort hull og det regnet inn i bygget.

Statsbygg vurderer å gå rettens vei for å få plassert ansvaret for stormskadene på Justisbygget i Mosjøen, skriver avisen Helgelendingen.

Storstormen 10. mars i fjor førte til at taket på naboeiendommen løsnet og forårsaket store skader på justisbygget.

Voldsomt brak

Sjokkerte ansatte ved politi- og rettsbygningen i Mosjøen hørte et voldsomt brak da en takkonstruksjon fra nabobygget dundret inn i politistasjonen.

Til alt hell kom ingen til skade i ulykken, men tak, vegger og vinduer ble ødelagt, og det lå vrakgods spredt over et stort område av Mosjøen.

Koster fire millioner

Nå har regningen etter ødeleggelsene kommet på bordet, og Statsbygg mener reparasjonene vil koste om lag 4 millioner kroner. Det beløpet er det foreløpig ingen som vil betale.

– Nå tar vi en siste runde for å summere opp og deretter ta stilling til hva vi gjør videre, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim til Helgelendingen.

Ifølge avisen har Statsbygg sendt krav om erstatning til tre aktører, men ingen har så langt tatt på seg skylden.

Kontor på politistasjonen i Mosjøen

Flere kontorer ble fullstendig ramponert etter smellen.

Foto: Frank Nygård / NRK